• 9.370.278 stemmen

Gravity Was Everywhere Back Then (2010)

Animatie | 75 minuten

Genre: Animatie

Geregisseerd door: Brent Green

Met onder meer: Michael McGinley en Donna Kozloskie

Plot Gravity Was Everywhere Back Then

De excentriekeling Leonard Wood en diens grote liefde Mary ontmoeten elkaar door een auto-ongeluk. Wanneer zij ernstig ziek wordt, bouwt hij een groots en complex huis voor haar - een 'healing machine' met een toren die een godswonder direct naar haar moet brengen.

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Man o man! Dit was dus mijn eerste kennismaking met een film festival. Gisteren gezien op het IFFR. Een plot om je vingers bij af te likken, en het dan zo in beeld brengen? Enorm teleurgesteld.

Film is absoluut uniek te noemen. Dit was een hele nieuwe kijk ervaring voor me. Eén die me nog lang bij zal blijven. Helaas niet in de positieve zin van het woord.

Ik hoop echt van harte dat er in Hollywood een held met een aantal miljoen opstaat om dit plot over te nemen en het opnieuw te gaan proberen, want het heeft alle ingredienten om met een goeie manier van aanpak te slagen! Dan moet men het wel over een hele andere boeg gaan gooien!

Animatie kun je dit overigens ook niet echt noemen!

Ben heeel erg benieuwd of er meer mensen zijn die deze gaan zien of inmiddels gezien hebben! Laat wat van je horen zou ik zeggen.

1,5 !

avatar van knots

knots

Ok SnakeDoc, ook mijn eerste ervaring met een filmfestival trouwens.
En ik ben hier juist heel erg over te spreken, maar ik moet dan wel zeggen dat ik een fan ben van alternatieve animatie maniertjes en een soort van Lo-Fi opname technieken.
Laat ik daar maar over beginnen, die soort van stop-motion techniek stoorde mij in het begin best wel maar na een tijdje kwam ik juist in dat ritme, en zorgde het voor een fijne trans. En momenten als de botsing zijn lichtelijk geniaal te noemen
Het zorgde in dialogen ook voor een soort van grappige spanning terwijl die er normaal helemaal niet zou zijn.
En de sfeer van de jaren 70 is goed te proeven door de soort van 8mm bewerking die er word gebruikt, wat ik trouwens ook erg geslaagd vond.
Verder erg mooie muziek, best leuke grapjes, mooie titel en een liefdesverhaal wat me raakte.

En SnakeDoc sorry maar die hollywood held van jouw, mag die miljoenen in zijn reet stoppen

avatar van KunoB

KunoB

Gezien tijdens IFFR

Mooi sprookje, klein gespeeld / gehouden.

Het verhaal, het tempo van de film, de setting, het spel (van de acteurs) en de combinatie van stop motion, licht en animatie (hoewel de laatste minimaal, maar passend) zorgen voor een sprookjes achtige sfeer, nemen je mee in hun realiteit..

Hoewel een project van alle betrokkenen, acteurs en regiseurs werkte samen aan het geheel. Richt ik mij in de complimenten op de regiseur die er uiteindelijk een geheel van heeft gemaakt. Een bijzondere film. Niet hoogdravend.

Ps hollywood kan hier niets aan toevoegen...

avatar van Cosoco

Cosoco

Eens met de 2 berichtjes hierboven. Mooie, oprechte fröbel-ode aan Leonard.