• 9.370.360 stemmen

De Sterkste Man van Nederland (2011)

Drama / Familie | 90 minuten

Genre: Drama / Familie

Oorsprong: Nederland

Geregisseerd door: Mark de Cloe

Met onder meer: Bas van Prooijen, Suzan Boogaerdt en Loek Peters

Gesproken taal: Nederlands

• NLZIET Bekijk via NLZIET

Plot De Sterkste Man van Nederland

De twaalfjarige Luuk, opgevoed door zijn alleenstaande moeder Dorien, heeft gehoord dat zijn vader de Sterkste Man van de Wereld is. Als hij Sterke Man René ontmoet, die net als hij rood haar heeft, denkt hij dat hij zijn vader gevonden heeft. Maar dan biecht Dorien de waarheid op.

Een van de telefilms van 2011.

Uitzending zaterdag 8 januari, 19.00 uur, Nederland 3

avatar van Thorak

Thorak

Sterkste Man van Nederland, De (2011)

Word vanavond uitgezonden op tv...

Dat is dan een heel erg snel in elkaar gezette film!

avatar van lars-pixar

lars-pixar

Thorak,

Daar heeft u gelijk in, maar is dat het jaar tal van de uitgave of het jaar dat die gemaakt is? Lijkt me raar als ze die in 2011 gemaakt hebben, we zitten pas 8 dagen in 2011??

avatar van Quido

Quido

Hij is in december 'officieel' in première gegaan tijdens de presentatie van de telefilms, dus dan lijkt het me sowieso dat er 2010 moet staan.

avatar van Koekebakker

Koekebakker

Geselecteerd voor het Generation Kplus programma in Berlijn. De sterkste man naar filmfestival Berlijn | nu.nl/film

En over een paar minuten op ned 3.

avatar van Quido

Quido

Wel knap dat mensen al na 50 minuten stemmen.

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Uitermate Sympathiek!

Ik was aanvankelijk niet bijzonder enthousiast toen ik vernam dat De Cloe na uitstekende films als: Boy Meets Girl Stories & Het Leven Uit Een Dag op de proppen kwam met een familiefilm, notabene nadat ik nog geen eens kans had gezien om zijn vorige film Shocking Blue te aanschouwen.

Zoals we inmiddels van De Cloe gewend zijn, ook in deze film toont hij zich weer als een ware romanticus en laat hij zijn fantasie geregeld de vrije loop. Mede hierdoor gaat het predikaat: 13 in een dozijn jeugdfilm niet op en is er sprake van een vlotte, eigengereide vertelling die op het einde voor sommigen misschien iets te zoetsappig wordt.

Ik kon er echter niet zo mee zitten al vond ik het bezoek van die Lodewijk op het einde eigenlijk wat te overdreven blij, in tegenstelling tot het slotfeest, dat ze best met z`n vieren hadden kunnen vieren. Prachtig gebruik van zonlicht in deze scene, zoals wel vaker gedurende de hele film al is het op visueel gebied allemaal niet zo knap als in De Cloe `s andere films.

Desondanks heb ik zeker zitten genieten van de vele belevenissen, muziek en losse acteerprestaties in deze leuke jeugdfilm, die eigenlijk ook best wel geschikt is voor een wat ouder publiek, enkele voorspelbare cliches daargelaten. De Cloe verplaatst zich goed in de wondere wereld van een kind en weet zelfs een voor mij saai programma als: De Sterkste Man van Nederland, prima in deze film te integreren. Een 3,5*

avatar van robertus65

robertus65

Aardig in elkaar getimmerde feel good movie, niet te veel over nadenken dus.

avatar van what is truth

what is truth

Quido schreef:

Wel knap dat mensen al na 50 minuten stemmen.

niet erg moeilijk bij deze film. Kinderfilm die prima te kijken is maar voor de rest niet veel voorstelt en waarvan het einde zich heel gemakkelijk laat raden.

avatar van stinissen

Aardig feel good drama en een primarol van Loek Peters als Rene ook de rest van de cast ik ok en de film kijkt lekker weg.

avatar van gotti

Nu al weer van Uitzendinggemist afgehaald? Heeft dat met Berlijn te maken?

Gevonden.

Mag wel iets aan die zoekfunctie gedaan worden. Niet te doen om dingen te vinden.

Sympathieke film.

Peters is tussen de andere spierbundels niet helemaal geloofwaardig, maar gek genoeg komt ie er wel mee weg.

avatar van Dreiecke

Dreiecke

Een geweldig leuke film. Een mooi verhaal, verrassend camerawerk, originele vondsten en opvallend goede jeugdige acteurs. De sterkste man vind ik ook erg overtuigend.

Eigenlijk klopt alles voor mij, op één ding na: de moeder. Ik vind Suzan Boogaerdt een enorme miscast. Zij is hoogstwaarschijnlijk een prima en doorgewinterde toneelactrice, maar gedurende de gehele film komt zij op mij kunstmatig/gekunsteld (niet naturel) over. De manier waarop ze 'het' vertelt tegen haar zoon vind ik bv totaal ongeloofwaardig. En zo gaat het eigenlijk de hele tijd, nergens zie ik haar als 'echt'. Jammer.

Toch een 3.5, voor al het overige

avatar van ladybug

ladybug

Een schattig verhaal. De acteurs vond ik wat minder, Luuk speelde wel goed.

Alleen dat rode haar zag er zo nep uit.

En het werd me ook niet echt duidelijk in welke periode het verhaal zich afspeelde.

Ik zag wat ouderwetse dingen, een telefoon in de gang die wij thuis 30 jaar terug hadden

een auto waar de moeder in reed, die ook van - tig jaar terug zou kunnen zijn.

Aan de andere kant hebben ze het wel over internet en gebruiken mobieltjes.

Er zaten wel veel leuke grapjes in.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11900 berichten

Net als Bon Voyage weer zo'n prachtige, volwassen kinderfilm. Ik moest hier aanvankelijk heel erg aan wennen - de voice-over, het extreme sound-design en omdat ik dacht dat het script een andere kant op zou gaan - maar uiteindelijk weer helemaal overrompeld. Prachtig, en wat is dat vriendinnetje leuk!

avatar van Marvinleeaday

Marvinleeaday

Leuke familiefilm, niet te kritisch kijken. (vinden Minke d'r ouders zomaar goed dat Luuk blijft slapen in haar kamer? wat ziet ze uberhaupt in dat egocentrische, chagerijnige ventje).

Niet te veel denken dan is ie erg leuk.

avatar van cantforgetyou

cantforgetyou

• 1946 berichten

Erg leuke en grappige film. Je moet hem natuurlijk wel bekijken door 'kinder' ogen. Dan is dit een zeer amusant filmpje. Nergens iets op aan te merken.

avatar van Wouter

International Emmy nominatie

avatar van scorsese

Goeie film waarin een jongen niet weet wie zijn vader is, en door zijn moeder is altijd verteld dat het de sterkste man van Nederland is. En deze zoektocht naar zijn vader kent de nodige verrassingen. Een bijzonder sympathieke jeugdfilm die zeker wel voor iedereen leuk is (mede doordat het nergens kinderachtig wordt).

avatar van boemboem27

boemboem27

gewoonweg een hele sympathieke film

lekkere feelgood movie

niets maar ook helemaal niets op aan te merken.

ook zo'n film die de dingen/thema's behandeld zoiets als de

boeken van Carry Slee.

leifde/verdriet/vreugde,pesterij,etc etc.

YouTube trailer

avatar van lezertje

lezertje

Zeer verassende en leuke familiefilm van Mark de Cloe, waar ik eerlijk gezegd tot nu toe nog geen behoorlijk film van gezien heb. Slechts twee minpuntjes kunnen ontdekken: De dronkenmanscène moeder Dorien (Suzan Boogaerdt) is werkelijk te gênant voor woorden. Dilettante toneel van het zuiverste water. Ook lijkt he mij ongelooflijk dat tijdens de wedstrijd ‘De sterkste man van Nederland’ dat het publiek zo maar over de dranghekken kunnen klimmen om op het parcours zelf de deelnemers te kunnen aanmoedigen. Loek Peter als garagehouder René Doornbos speelt de sympathiekste rol uit zijn carrière.

avatar van mrklm

mrklm

Luuk [Bas van Prooijen] kent zijn vader alleen uit de sterke (letterlijk en figuurlijk) verhalen die moeder Dorien [Suzan Boogaerdt] over hem vertelt. Wanneer hij bij een wedstrijd om de titel ‘Sterkste Man van Noord-Holland’ ontdekt dat titelkandidaat René [Loek Peters] vroeger hetzelfde rode haar had als hijzelf, vraagt Luuk zich af of René misschien zijn vader is. Wanneer Dorien hem noodgedwongen de waarheid vertelt of zijn vader, besluit Luuk met behulp van schoolvriendin Minke [Yenthe Dirks] op zoek te gaan naar zijn biologische vader. Die zoektocht verloopt wel erg gemakkelijk (de potentiële vaders lijken allemaal op fietsafstand te wonen en van bescherming van persoonlijke gegevens is in dit universum al helemaal geen sprake), maar de jonge cast levert degelijk werk af en Boogaerdt is innemend als de goedbedoelende, maar sociaal ietwat onhandige moeder.

avatar van K. V.

K. V.

Deze een tijdje geleden voor een prikje gekocht en nu maar eens bekeken. Ik kende de film niet, maar vond het een prima familiefilm. De film is ietsje meer gericht op de jeugd, maar is voor een volwassen publiek zeker ook te doen. De cast deed het prima en verder zag het er goed uit.