Genre: Familie / Komedie
Releasedatum: 15 februari 2012
Bekijk via NLZIET
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Plot Tony 10
Tony is bijna tien en heeft de beste vader van de wereld. Hij is apetrots op zijn vader die opklimt van kraanmachinist tot minister. Maar op een dag hebben zijn ouders een heftige ruzie en loopt zijn vader weg van huis. Tony denkt dat zijn vader verliefd is geworden op de koningin. Hij doet er alles aan om zijn ouders weer bij elkaar te krijgen en krijgt daarbij hulp van het koninklijk huis.

Quido
[slechte grap modus] Speelt zij onze Bea dan ... ? [/slechte grap modus]

soom
Ik moest, onlogisch genoeg, denken aan Bjorn en Agnetha. Allebei zijn ze, vandaag de dag, nog steeds een beetje publiek bezit, zogezegd, natuurlijk, dus vandaar dat ik aan hen dacht. Wat moet vooral zij, het zwaar hebben gehad, toen ze net gescheiden was van Bjorn. Doorgaan met werk, terwijl je ex een nieuwe liefde vind, en voor het oog van de camera doen alsof alles koek en ei is, terwijl je je waarschijnlijk helemaal verscheurd voelt. Want zoals Agnetha zelf zo treffend heeft gezegd: 'We all know that there is no such thing as a happy divorce."
Maar dan nog, waarom ga je ooit met elkaar trouwen of samenwonen als je niet bij elkaar past? Bij elkaar zijn, het is voor altijd. Deels door achtergrond geloof ik dat dat hoort, dat het mooi is als dat gebeurt.
Jeroen Spitzenberger is charismatisch in de Tweeling, Alles is Liefde, Suskind, en ook hier weer, schittert hij met Anna, Annet, Faas en Rifka. Niet een licht onderwerp, vind Mischa Kamp een mooie tussenweg.
Het allerliefst zou ik een hele songtekst neerplanten, maar in verband met de copyright zal ik dat maar niet doen. Ik weet niet of ik dan een waarschuwing oid krijg .

BlueJudaskiss (moderator films)
Tergend langzame kinderfilm zonder humor of drama. Annet Malhebre is een feest om naar te kijken en de film ziet er fris uit, maar het was voor mij niet genoeg om mijn aandacht erbij te kunnen houden.

queenie
Leuke kinderfilm. Laat via deze weg zien hoe een kind zich tussen 2 vuren bevindt als ouders uit elkaar gaan. Vond het mooi neergezet met leuk aspect de koningin en ee einde wat je eigenlijk niet echt verwacht. De moeite waard!!

Gouden Film voor TONY 10. Sinds de release op 15 februari hebben al meer dan 100.000 bezoekers de film gezien.
De film heeft in de voorjaarsvakantie veel bezoekers naar de bioscoop getrokken.

hutsekluts
Leuke familiefilm met serieuze ondertoon. Dat laatste tilt de film net even boven de middelmaat uit. Mooie soundtrack.

Zeer aardige jeugdfilm met een uitstekende cast.

Elineloves
Pfffff. Wat een zeikfilm. Het kon me echt niet bekoren. Papa is verliefd geworden op zijn collega, hoe origineel, mama is verdrietig en het kind wil niks liever dan dat papa en mama weer bij elkaar komen. Ruzie, geschreeuw, plannetjes die bedacht worden.. Blegh.
Nee, ik kan een kinder/familie film best waarderen, maar dit vond ik uitgemolken rotzooi. Het hele koningin gebeuren is volgens mij zelfs voor (de wat oudere) kinderen totaal ongeloofwaardig en gewoon niet grappig.
Zit totaal geen vaart in de film, blijft maar om hetzelfde onzin gedoe draaien. Humor heb ik niet kunnen bespeuren, wel een irritante dosis drama. Ik vond ook totaal niet dat het gezin chemie met elkaar had. De ouders sowieso niet, maar ook niet de ouders met Tony.
Niet leuk.

gauke
Nederland timmert de laatste tijd aan de weg met kwalitatief goede jeugdfilms. 'Tony 10' is een familiefilm met oprechte emoties en levensechte problemen. Het voor kinderen beladen onderwerp echtscheiding wordt volwassen aan de orde gesteld, zonder moralistisch gezwam. De regisseur laat daarbij de echte wereld even links liggen en kiest als uitvoering voor een modern sprookje. Zij had daarbij de beschikking over een topcast. Faas Wijn, als innemend, slim gozertje met een hart van goud, had ik nog niet eerder zien spelen en lijkt een ontdekking. Jeroen Spitzenberger is ontwapenend als groot kind (wat kan hij verschillende soorten rollen aan). Het is altijd weer een feest om Annet Malherbe aan het werk te zien. En het talent van Rifka Lodeizen, tenslotte, is inmiddels genoegzaam bekend: zij is als perfecte moeder het emotionele hart van de film.

boemboem27
aardig niet meer dan dat voor een kinderfilm.
allemaal wel wat traag maar ja.. ach

Aardige film over Tony die bijna 10 wordt terwijl zijn ouders in een scheiding liggen. De geloofwaardigheid wordt al snel overboord gegooid. Maar het publiek waarop deze film zich richt zal zich daar niet snel aan storen. Ondanks het onderwerp is de film luchtig van toon en is allemaal wel leuk en vermakelijk gebracht. Een kleine 3.0 sterren voor deze Nederlandse kinderfilm.

J.Ch.
Deze film had ik bijna erg leuk gevonden. Ik kan het namelijk altijd waarderen als een kinderfilm niet eens moeite doet om al te geloofwaardig over te komen - niemand die gelooft dat het er echt zo aan toe gaat in het paleis of op het ministerie. Het licht surrealistische, met Annet Malherbe als stralend middelpunt, kon mij erg bekoren.
Maar dan... Tony wil zijn ouders terug bij elkaar brengen, en dat gaat natuurlijk niet zomaar. Nu vond ik het sowieso vreemd dat de ouders na negen jaar schijnbaar perfecte harmonie zo abrupt met elkaar breken, maar goed. Als Tony zijn ouders weer bij elkaar had gebracht was de film misschien te zoet geweest, maar nu vind ik het een beetje lijken op een uitgerekt postbus-51-spotje. Als je ouders scheiden, komt alles goed. Alsof er heel hard en geforceerd geprobeerd wordt om een taboe aan te vallen dat niet eens meer zo'n groot taboe is.
Het einde vond ik dus nogal tegenvallen. Verder heb ik wel kunnen genieten van deze film, daarom drie sterren.

masterton
Super leuke film, is ook echt gebeurd, Anna Drijver was weer fantastisch goed !

BlueJudaskiss (moderator films)
Super leuke film, is ook echt gebeurd.
Dat zei je ook al bij Briefgeheim, maar hoe kom je toch aan die wijsheid?

mrklm
De 9-jarige Tony [Faas Wijn] is idolaat van zijn vader Gilles [Jeroen Spitzenberger], een van de beste hijskraanmachinisten ter wereld. Hij dan ook apetrots wanneer de Koningin [Annet Malherbe] zijn vader persoonlijk aanwijst als minister. Dat gaat even goed, totdat moeder Sissy [Rifka Lodeizen] ontdekt dat haar man een affaire heeft met zijn secretaresse [Anna Drijver]. Scheidingsperikelen volgen en Tony zoekt hulp bij de koningin in de hoop dat zijn ouders weer bij elkaar komen. De titel verwijst naar Tony’s 10e verjaardag, waarop zijn vader hem toestemming zou geven om hijskraan ‘Het Beest’ te besturen. Absurde combinatie van kinderlijke komedie en echtscheidingsdrama, geschreven door Mieke de Jong maar vooral te wijten aan Kamps onevenwichtige regie. Waarschuwing: Carlo Boszhard speelt Tony’s irritante leraar.

'Batman v Superman: Dawn of Justice' is morgenavond (17 maart) op de buis: 'Wat was dit slecht zeg, maar dan ook echt slecht'

'Saving Private Ryan' verdwijnt uit het streamingaanbod: 'Cinematografisch zit alles perfect'

Welke films worden vanavond uitgezonden op televisie?

Opeens ben je je moeder: De eerste beelden van het vervolg op 'Freaky Friday' zijn uitgebracht
Social media
- Registreer |