• 9.372.182 stemmen

Oorsprong: Frankrijk

Geregisseerd door: Gautier Cazenave

Met onder meer: Delphine Lanniel, Isabel McCann en Florie Auclerc-Vialens

Plot House of VHS

"Remember VHS, before it dismembers you"

Zes jonge mensen, die allemaal afkomstig zijn uit een ander land, begeven zich voor een vakantie naar het Franse platteland. Ze reizen af naar een afgelegen huis, om er een leuke tijd te hebben. Helaas is er geen stroom of water. Eén van de groepsleden ontdekt een stoffige doos met daarin enkele oude videobanden en een mysterieuze videorecorder, die geen stroom verbruikt. De groep bekijkt enkele videobanden. Al snel doen zij de ontdekking dat er iets vreemds aan de hand is en dat hun levens in gevaar zijn.

The British Girl

tattoobob

Ik ben benieuwd.

avatar van Daan258

Daan258

Is dit alweer een nieuw deel uit de V/H/S reeks, of gewoon een aparte film????? :s

avatar van Zandadder

Zandadder

Daan258 schreef:

Vraag ik me ook af

avatar van Lui

Lui (crew films)

Heeft helemaal niets met die reeks te maken.

avatar van joolstein

joolstein

Laat ik maar simpel zeggen: Het bespaart je een hoop tijd als je hem niet kijkt! Met de bekende V/H/S-reeks heeft dit niets van doen! De zes jonge mensen uit het plot hebben alle een ander nationaliteit, waarom dat zo is, blijft een raadsel maar wat ze echt met elkaar gemeen hebben, is dat ze niet kunnen acteren. Hun personages bleven domweg te oppervlakkig. Nu kon dat ook niet anders met een script wat ronduit ongelooflijk slecht was. De eerste vijf minuten was ik nog wel hoopvol, het leek erop dat het bv. een leuke foute Sleepaway Camp film ging worden. Helaas niet, de genre-aanduiding moeten waarschijnlijk echt letterlijk genomen worden. Het genre mysterie staat dan voor wat er in hemels naam hier dan voor Horror aan was? Is dat dan niet een “haunted video,” nee absoluut niet!? Alleen in het laatste kwartier zien we uiteindelijk nog iets dat misschien op een horrorelement lijkt. Maar tja, met een onkundig regisseur worden zelfs die scenes door onbekwaamheid om zeep geholpen. Zelfs het bij B-film voorkomende naakt was er niet. Een scene met strippoker was nog nooit zo saai! De film kwam uit Frankrijk en deed vermoeden alsof we hier op zijn minst met een schlock-horror te maken hadden. Maar nu ik hem heb bekeken kan ik alleen zeggen dat het erg pijnlijk was om zoveel niets te te verdragen. Zo erg dat ik nu zo gauw mogelijk weer terug wil naar heden met zijn DVD, BlueRay en VOD!