• 9.372.683 stemmen

Harjunpää ja Pahan Pappi (2010)

Misdaad / Thriller | 106 minuten

Genre: Misdaad / Thriller

Alternatieve titel: Priest of Evil

Oorsprong: Finland

Geregisseerd door: Olli Saarela

Met onder meer: Peter Franzén, Irina Björklund en Jenni Banerjee

Gesproken taal: Fins

Plot Harjunpää ja Pahan Pappi

Na een reeks vreemde sterfgevallen in de metrostations van Helsinki is de politie met stomheid geslagen: niemand heeft iets gezien en de beveiligingscamera's tonen ook niets vreemds. Detective Timo Harjunpaa heeft veel meegemaakt, maar nog nooit zoiets als dit. De verdachte blijkt een gevaarlijke tegenstander te zijn, die in een ondergrondse bunker in de heuvels van Helsinki woont, in een gebied waar niemand woont. Harjunpaa zal deze vreselijke zaak moeten oplossen.

Timo Harjunpää

Tonypulp

Verhaal klinkt erg goed

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Met muziek van Children of Bodom? Of Burzum?

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

avatar van the new guy

the new guy

Prima film. Heel duister allemaal, in mijn ogen typisch Fins.

Er zat duidelijk potentie in de film met erg goede acteurs en goede opbouw naar spanning. Toch is er geprobeerd om het een en ander een diepere laag te geven, dat is in mijn ogen gefaald. Het hele verhaal werd alleen de laatste vijf minuten een beetje uitgediept. Verder een prima spannend filmpje, niets bijzonders.

avatar van RickZ

RickZ

Finse politiethriller zonder spanning en te onwerkelijk verhaal allemaal. Acteerwerk is ook onder de maat.

avatar van erik1677

erik1677

narva77 schreef:

Met muziek van Children of Bodom? Of Burzum?

Burzum is Noors

avatar van Movie-Addicted

Movie-Addicted

RickZ schreef:

Inderdaad helemaal mee eens, ik zag deze net ff voorbij vliegen bij de updates. Heb deze ook laatst gezien, en was ook niet echt onder de indruk. Heb hem halverwege ook afgezet omdat ik me mateloos ergerde aan die kop van dat meisje met rode haren. (nee geintje) was ook niet mijn ding deze film

Alsnog mijn stem, een 2.5 voor de opzet.

avatar van narva77

narva77 (crew films)

erik1677 schreef:

Burzum is Noors

Dat wist ik al hoor. Maar het ging mij om de Satanische Horror.

Met muziek van Amorphis of Nightwish dan?

avatar van gauke

gauke

Op zich een leuke film met goede acteurs, helaas is het plot nogal voorspelbaar en dat gaat echt ten koste van de spanning.

avatar van erik1677

erik1677

narva77 schreef:

Dat wist ik al hoor. Maar het ging mij om de Satanische Horror.

Met muziek van Amorphis of Nightwish dan?

Hehehehe amorphis is ok, maar laat die nightwish maar zitten

avatar van Vascago

Vascago

Mooie film met een ijzersterke sfeer en goed acteerwerk. Soms door de dramatische gedeeltes wat minder spannend, maar er zaten ook zeker genoeg spannende stukken in. Fijne soundtrack ook.

avatar van Noodless

Noodless

Matige film die nogal onsamenhangend is en vooral spanning mist. Het acteerwerk valt wel mee, maar sommige personages zijn wel zwak uitgewerkt zoals de agente en het meisje met de rode haren. Opvallende snelle montage dat soms ook wel storend werkte. 5/10

avatar van stinissen

Prima Finse thriller die de aandacht goed weet vast te houden.

avatar van AmazingPP

AmazingPP

Wat komt er toch veel goeds uit tegenwoordig en dat komt dan voornamelijk uit Denemarken, Zweden of Finland. Zo ook deze goed doordachte thriller. Erg goed opgebouwd, al moest ik wel wat wennen aan de ietwat rommelige opzet. Maar dat is typisch voor films uit de drie eerder genoemde landen: ze voelen soms wat rommelig aan (Die Fördomden), maar ontwikkelen zich tot verschrikkelijk sterke thrillers waar alles op het laatst in elkaar past. Zo ook bij deze film. Geef hem even een kans en dan zie je echt een hele sterke thriller. 4 *

avatar van perceived

perceived

Aardig.

Lijkt op een langgerekte aflevering van een politieserie. Sfeertje is OK, de uitwerking stelt teleur. De subplotjes en het (gelikte maar) vluchtige camerawerk maken de film onnodig druk en warrig. 5/10*

avatar van Halcyon

Halcyon

Geen al te beste thriller over enkele religieus getinte moorden in de metro van Helsinki. Hoewel het uitgangspunt intrigerend genoeg is (en vergelijkbaar met Kontroll), leggen de makers te veel de nadruk op het drama. Het traumatische verleden van politieagent Timo krijgt meer aandacht dan wat een bloedstollende verhaallijn over een seriemoordenaar had moeten zijn. Derhalve zit je naar een film te kijken die suspense ontbeert en waarvan de ontknopping je verder koud laat, ook al zijn de vertolkingen bovengemiddeld.

avatar van pindakaas2

pindakaas2

3,5

prima sfeervolle film

goede spanning

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Klinkt een beetje als de Hongaarse Kontroll.

Alleen weer helemaal nergens op dvd te krijgen ook hé!!!