• 9.373.066 stemmen

This Movie Is Broken (2010)

Oorsprong: Canada

Geregisseerd door: Bruce McDonald

Met onder meer: Greg Calderone en Georgina Reilly

Plot This Movie Is Broken

"Love is instrumental."

Bruno wordt wakker naast het meisje waar hij al sinds hij kan herinneren verliefd op is, Caroline. Maar morgen reist ze naar Frankrijk om daar naar school te gaan en misschien was dit wel haar afscheidscadeau. Vanavond is Bruno's laatste kans, en toevallig speelt haar favoriete band Broken Social Scene in de buurt. Met hulp van zijn beste vriend Blake scoort Bruno kaartjes en probeert zijn droom levend te houden.

Inland Rabbit

Het moet uiteraard Broken Social Scene zijn, Twitch had het ook al fout. Geen idee waar dat vandaan komt.

Een romantische verhaaltje rond een concertmontage van Broken Social Scene. Geen fan van de band, maar het valt me op hoeveel chemie er op het podium plaatsvind. Chemie die ik in hun studio werk niet zo snel terug hoor. Chemie is sowieso het woord in deze film. Chemie tussen de bandleden, tussen Bruno en zijn beste vriend en tussen Bruno en Caroline die ie een hele tijd niet meer zal zien.

De film flowt heel mooi, komt nergens geforceerd over. Wat meer balans had de film goed gedaan. Als je niet van de muziek houdt zul je het allemaal gelijk een stuk minder vinden, al is de warme sfeer sowieso wel de moeite waard.

Sterk en luchtig tussendoortje. Ergens tussen In Search of a Midnight Kiss (zonder dat niveau te halen) en 9 songs? Echter zoals Mcdonald subtiel zei (over 9 songs): 'That's a fuck film. We wanted to make a romance film.'

Inland Rabbit schreef:

Aangepast. Je kunt het een volgende keer ook zelf corrigeren.

Wat stond er dan eerst???

Inland Rabbit

Jaja I know. Luiheid is een hobby . Er stond eerst Broken Social Science.

Hm.. en ik ben nog wel liefhebber. .

avatar van gauke

gauke

Een concertfilm (met lekkere rauwe muziek) verpakt in een onbevangen, leuke en wat bitterzoete liefdesgeschiedenis, die toch niet helemaal overtuigd. De film is opgenomen met handcamera's (ik blijf het verschrikkelijk vinden), die het geheel neurotisch maken. De film is wel met passie gemaakt, is een interessant alternatief voor de muziek-dvd en lijkt ook een lange reclamespot van Toronto.

avatar van niethie

niethie

Mwah lief, maar niet echt bijzonder! Beetje zo'n zelfde soort ervaring als met het al eerder aangehaalde 9 Songs, gewoon geen fijn concept is het! De muziek is natuurlijk heerlijk en als fan, waaronder ik mezelf toch wel zou durven scharen ookal ken ik nog maar 1 plaat, is dit best een must. Maar ik ben ook een filmliefhebber en vond de grote hoeveelheid aan concert materiaal toch wat overheersen.

Het stoort vooral en ik had de helft van de tijd geen idee waar ik nu naar aan het kijken was. Zat ik er net een beetje in en begon ik mee te leven met de naar mijn inziens sympathieke personages, hun band en de heersende spanningen, werd het weer onderbroken door muziek en andersom natuurlijk. Vrij verwarrend dus en tevens nogal pover uitgewerkt, jammer want er zat echt wel potentie in! 2,5*

Inland Rabbit

Zo moet je het dan ook niet zien, vind ik. Het verhaal word niet onderbroken door muziek, het is een vloeiend geheel. Het verhaal kan niet zonder de concertsfeer en andersom. 9 songs was wat dat betreft veel leger en nuttelozer, iets wat je over deze film niet kan zeggen, maar misschien moet je dan meer inlevingsvermogen hebben in het festivalcircuit