• 9.369.537 stemmen

Oorsprong: Canada / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Shawn Thompson

Met onder meer: Gil Bellows, Parker Posey en Christopher Lloyd

Plot Dinner at Fred's

Richard is onderweg naar zijn aanstaande schoonouders voor Kerst, wanneer hij een lekke band krijgt. Knarsetandend accepteert hij het aanbod van ene Fred om de nacht in zijn huis door te brengen. Dat had hij beter niet kunnen doen: Freds familie is namelijk helemaal gek. Pa spreekt uitsluitend onverstaanbare woorden. Zijn excentrieke moeder leeft in het verleden en zijn broer is een overjarige headbanger. En Richard moet slapen in de zuurstoftent van een zojuist overleden familielid. Maar het ergste is: de familie denkt dat ze zijn vervloekt door 'de wilde kalkoen' en dat niemand die na middernacht in hun huis was, ooit nog mag vertrekken...

avatar van filmfanaat48

filmfanaat48

Deze film is geweldig blijkbaar heeft niemand hem gezien, ik ook met toeval

1 euro in de dvd bak je ken ze wel.

meer dan geweldig

avatar van Henk_61

Henk_61

Ken hem niet maar wil deze graag zien ! Zeker omdat Parker Posey meedoet

Dus zodra ik hem heb gevonden mijn commentaar

avatar van Inland Rabbit

Inland Rabbit

Absoluut rare kerstfilm/romcom over een zakenman die door autopech moet blijven overnachten bij een gezin dat denkt vervloekt te zijn door een kalkoen die rond hun huis zwerft en zodoende nooit het huis uit durft, alle logees treft na middernacht hetzelfde lot.

Neem een deels Canadese cast –Kevin Mcdonald is van Kids in The Hall, schrijver en regisseur Shawn Thompson werkte mee aan Puppets Who Kill – en budget (Canada telefilm) en laat Parker Posey dromen van een carriere als kapper, die dus door de vloek haar dromen niet waar kan maken, maar dit uiteindelijk op heel creatieve manieren oplost. Gil Bellows (pre-Ally Macbeal) speelt om het af te maken nog een love interest voor Posey.

maar het is vooral de vreemde sfeer die de film maakt. Het duurt even om op gang te komen, maar elk familielid verwerkt hun "gevangenschap" op een andere, vreemde manier. Zelfs de parkiet doet er aan mee, door compleet door het lint te gaan als iemand 1 specifiek woord noemt, wat natuurlijk regelmatig gebeurd.

Prettig gestoord filmpje. Misschien wat geforceerd, maar ach....het is wederom Posey die de film naar een hoger niveau tilt trouwens.