• 9.373.477 stemmen

Oorsprong: Nederland

Geregisseerd door: Michiel van Jaarsveld

Met onder meer: Gürkan Küçüksentürk, Vefa Ocal en Maartje van de Wetering

Plot Köfte

Erdal Koksal, de blinde en koppige Turkse kok van restaurant De Sultan doet er alles aan om zijn traditionele restaurant te behouden, en moet daarbij leren dat de mensen om hem heen geen ingrediënten zijn, maar hun eigen kansen moeten krijgen om hun dromen waar te maken.

Quido

Wie brengt dit in de bios?

avatar van Hannes791

Hannes791

Niemand. 31 juli op TV

avatar van shockdog

shockdog

Klinkt als een nieuwe Soul Kitchen

Quido

Wat een leuke, frisse film zeg. Gelukkig niet zo'n multicultigeneuzel als in Kicks of 'stoere' multicultikomedie als Gangsterboys. Geen stereotype Turken of Marokkanen, maar gewone (treffend stereotype) filmpersonages. Een van de weinige multucultifilms die niet politiek correct aandoet, maar voelt als een 'gewone' film, zoals het moet dus eigenlijk. Erg verfrissend en leuk, net als Maartje van de Wetering

avatar van kArIzMa_Movie

kArIzMa_Movie

Hannes791 schreef:

31 juli op TV

How do you know that?
Quido schreef:

Oké, dat wordt dan dus opnemen. If it's true...

kArIzMa_Movie schreef:

How do you know that?

Eén van de telefilms van dit jaar: Vooruitblik: Telefilm 2010 - neerlandsfilmdoek.nl

Interview met de regisseur

“Je vecht altijd met je beperkingen.”

Met de telefilm Köfte maakt Michiel van Jaarsveld na Drift (2001) zijn tweede lange speelfilm en zijn eerste lange komedie. “Het zou een enorme uitdaging zijn een komedie voor de bioscoop te maken.”

Lees verder.

*stella*

Leuk

avatar van nachtschade

nachtschade

Aardige film, die bij vlagen ook droogkomisch is. Waarom heeft de vader niet een Turks-Nederlands accent? Vond dit écht een gemis en op den duur zelfs storend. En dat terwijl (in mijn ogen typische stereotype, dus ik weet niet of het werkelijk zo is) karaktereigenschappen van Turkse mensen (vastberadenheid, trots) wel goed tot uiting kwamen.

avatar van Greeneyelady1

Greeneyelady1

Een afzonderlijke film.

Niet echt mijn type film. Irriteerde mij aan het acteren van Gurkan. Maartje van de Wetering vond ik knapper acteren. Ik kende haar trouwens tot op heden nog niet. De vader van Gurkan had echt zo'n "Fabeltjeskrant" stem. Haha. Hij had inderdaad zoals 'nachtschade' al aanduidde geen typische Turks-Nederlands accent. Dat stoorde mij niet.

De keren dat ik heb gelachen kon ik op 1 hand tellen.

avatar van Nomak

Nomak

Teleurstellend filmpje. Alle Turken spreken accentloos Nederlands, en ook in gesprekken tussen twee Turken onderling wordt er amper een woord Turks gesproken. Ik kreeg zo amper het gevoel dat ik naar een Turks getinte film aan het kijken was.

Ebru Akyildiz ziet er hier knap uit en de sympathieke Gurkan acteert best wel leuk, maar ook zij kunnen hier geen redding brengen. Dit verhaaltje bevat teveel onzin en de grappige momenten zijn op één hand te tellen.

Ik zie dit als een gemiste kans, hier had meer ingezeten.

avatar van Asmahan

Asmahan

Ik had zin in deze film en ging er lekker voor zitten. Maar na het zoveelste bord dat sneuvelde terwijl Nuri weer onderuit ging, riep ik vertwijfeld uit: ik vind er niks aan, ik ben toch geen kleuter!

Pluspuntje van de film vond ik Eva, ze verlichtte de film als een lampje en dat was ook precies haar rol.

Quido

Waarom zouden ze ook een accent moeten hebben?

avatar van Knisper

Knisper

Nomak schreef:

Wat is dit nou weer voor rare opmerking? Als deze Turken zo communiceren, dan zou je het juist een belediging zijn als ze geforceerd zouden proberen Turkse woorden ertussen te proppen.

avatar van Anatolia

Anatolia

Niet afgekeken, maar "wauw": een Nederlandse productie met Turken, maar zónder boos kijkende Turkse maffia / gangsters. Uniek.

(of ik moet ze gemist hebben..?)

avatar van mnrk

mnrk

Had deze opgenomen...

Ik moet zeggen dat ik aardig verrast ben door deze film. De film is redelijk leuk en het acteerwerk was ook goed.

De oversteek scene van de blinde Sultan was/is het hoogtepunt van de film

avatar van Frances

Frances

Ik vond het een geweldige film. Ik zou ‘m wel op dvd willen hebben om ‘m nog eens te zien. De gerechten kon ik inderdaad bijna proeven en ook de liefde voor de Ottomaanse keuken van “Sultan” en de cultuur en tradities wat daar mee samenhing in de film. Iedere personage had ook echt zijn/haar eigen karakter. Erg goed en leuk gespeeld door de acteurs. Hopelijk komen er meer van zulke tele-/ bioscoop films. Michiel van Jaarsveld, ga zo door en ik hoop nog meer van je werk te mogen zien in de toekomst!

avatar van lars-pixar

lars-pixar

Kofte (Telefilm)

Simpele Telefilm tussen liefde maken en eten maken.Ik heb geen spiertje vertroke bij deze stuntelige filmpje ook al kreeg die drie sterren.Komedie is de genre van deze film maar bij niet meer Drama. 1,0*

avatar van ILDIB

ILDIB

Heerlijke film met een prima nuri en een mooie eva. Gewoon leuk en gezellig, beetje in de trend van shouf shouf

avatar van robertus65

robertus65

Niet te serieus nemen en gewoon genieten, de Turkse meisjes hebben nog niet eens kopdoek en ze zien er ineens een stuk leuker uit.

avatar van Hannes791

Hannes791

vlotste en leukste telefilm van dit jaar, tot op heden. Verhaalstechnisch was het niet allemaal even goed, maar gewoon feel good.

Maartje van de Wetering speelt echt geweldig en is echt een meisje om verliefd op te worden. Gaan we nog veel van horen.

avatar van Greeneyelady1

Greeneyelady1

robertus65 schreef:

Het woordje "kopdoek" klinkt niet zo netjes, maar oke.

avatar van Robi

Robi

Een beetje gemengde gevoelens na het zien van deze film. Hij is op zich best vermakelijk en hij loopt lekker, maar dat Turks op z'n Nederlands element in de film vind ik toch af en toe wel tenenkrommend en zo hier en daar zelfs genant over komen. Ook had ik liever denk ik toch het cliché einde gehad waar de film zo naar toe werkt. Als het dan toch Turks-Nederlands moet. Dus dat Nuri en Eva uieindelijk toch zouden trouwen Moest trouwens ook wel aan het schnitzelparadijs denken bij deze film.

avatar van stinissen

Aardige komedie waar ik normaal geen fan van ben maar de film keek lekker weg en had in Maartje van de Wetering een hele mooie dame

avatar van mrklm

mrklm

Na de dood van zijn vrouw besluit Erdal [Vefa Ocal] dat het tijd is dat zoon Nuri [Gürkan Küçüksentürk] het restaurant moet overnemen, ondanks zijn klunzigheid. Maar Nuri staat op het punt om zich te verloven met Leyla [Ebru Akyildiz], de dochter van Erdals grote concurrent Zafer [Ergun Simsek]. Er gaat van alles mis binnen de familie, maar de grootste miskleun is Van Jaarsveld, wiens stupide scenario alleen in negatieve zin overtroffen wordt door zijn abominabele acteursregie. Küçüksentürks gevoel voor komedie bestaat niet, Ocal heeft geen idee hoe hij een blinde man moet spelen en het is me een raadsel waarom Van de Wetering twee keer op de aftiteling staat: een keer als Eva, een keer als verpleegster. Het grootste raadsel is echter waarom Van de Wetering zo goed is en de rest van de cast zo verschrikkelijk slecht!

avatar van Robi

Robi

Vanavond deze film weer eens gezien. De titel kwam me weliswaar erg bekend voor, maar ik wist dus niet meer dat ik hem al eens gezien had. En ik herkende dus ook niets. Dat zegt wel wat. Namelijk dat hij toch niet zoveel indruk gemaakt had. En zo'n soort film is het ook wel. De mening die ik toen had, heb ik nog steeds wel. Alleen kon ik het einde nu beter verteren als toen. Blijft ook dat het een knullige film is, met een knullig verhaal. Knullige dialogen en knullig acteerwerk. Ook zitten er een hoop clichés in en is het multi-cultigevoel wel erg geforceerd nadrukkelijk aanwezig. Maar het blijft ook een aandoenlijke film die wel lekker wegkijkt. Ok vooruit dan. Drie sterren, al is hij dat eigenlijk ook niet echt waard.