• 9.371.613 stemmen

Genre: Western

Geregisseerd door: Elmo Williams

Met onder meer: Lloyd Bridges, Lee J. Cobb en Marie Windsor

Plot The Tall Texan

"WHERE THERE'S GOLD AND A WOMAN...YOU'LL FIND THE TALL TEXAN"

Terwijl hij onder leiding van sheriff Chadborune naar de gevangenis wordt vervoerd, vertelt de voor moord veroordeelde Ben Trask, alias ‘The Tall Texan’, aan zijn bewakers dat hij weet waar goud te vinden is. Rijke goudaders zouden in het indianengebied te vinden zijn en wel in de City of Rocks bij El Paso, Nieuw-Mexico. The Tall Texan wordt vrijgelaten en in het goudzoekerskamp behoren de temperamentvolle zeekapitein Theodore Bess, de criminele marskramer Joshua 'Josh' Tinnen en de ruimdenkende, zelfstandige Laura Thompson (die al snel verliefd op hem wordt) tot zijn gezelschap. Het duurt niet lang voordat de City of Rocks overstelpt wordt door goudzoekers. Ondanks de waarschuwingen van de lokale indianen willen deze goudzoekers niet vertrekken en een gewapend conflict tussen de indianen en de goudzoekers lijkt onvermijdelijk.

Capt. Theodore Bess

Laura Tompson

Joshua Tinnen

Sheriff Chadbourne

Jerome 'Jerry' Niblett

avatar van mr rumson

mr rumson

Het bovenstaande verhaaltje lijkt niet te kloppen met de want er staat (Het duurt niet lang, voordat de City of Rocks overstelpt wordt door goudzoekers.)

Dit zie ik in de film niet terug. Het blijft beperkt tot vijf man en een dame die per toeval op een goudmijn komen nadat een gevluchte indiaan hun een goudklontje laat zien.

Wie de westerns Yellow sky ,Lust of gold of The Treasure of the Sierra Madre heeft gezien .

Hoeft eigenlijk niks nieuws te verwachten .

Ook hier draait het op den duur uit op het onderlinge vertrouwen die op de proef word gesteld.

Marie Windsor zorgt voor wat romantiek in de film.

Wat voor mij weer niet gehoeven had het haalt de vaart er wat uit.

De onderlinge spanning vind ik niet goed uitgebuit en haalt dan ook niet het niveau van de boven genoemde films.

Er komen nog wat gevechten in voor met de lokale indianen maar ook dat hebben we nog wel eens beter gezien .

Alles bij elkaar wist deze film mij nog redelijk te vermaken en haalt dan ook een mager zesje oftewel drie sterren.