• 9.370.323 stemmen

Genre: Western

Geregisseerd door: Spencer Gordon Bennet

Met onder meer: Jon Hall, Christine Larson en Jay Silverheels

Plot Brave Warrior

Tippecanoe, Indiana, begin 19e eeuw. Er ontstaat opnieuw een conflict tussen de Verenigde Staten en Groot-Brittannië over het grondgebied en grenzen van Indiana. Beide partijen proberen de steun van de Shawnee indianenstam in dit gebied te krijgen. Gouverneur William Henry Harrison doet een beroep op Steve Ruddell, die al sinds zijn jeugd bevriend is met het Shawnee opperhoofd Tecumseh. Tecumseh's leiderschap over de Shawnees wordt betwist door zijn broer, bijgenaamd de ‘The Prophet’, die aan de kant van de Britten staat. Tecumseh, die opgroeide met zijn jeugdvrienden Steve Ruddell en Laura McGregor, beschouwt Steve als een broer en hij hoopt met Laura te trouwen. Maar Laura is verliefd op Steve. Laura's vader, Shayne McGregor, leidt in het geheim de plaatselijke steun voor de Britten tegen de Amerikanen, ondanks dat hij daarmee Laura’s leven in gevaar brengt en de liefde van zijn dochter op het spel zet. Een gewapende strijd bij Tippecanoe lijkt onvermijdelijk.

Steve Ruddell

Chief Tecumseh

Laura Macgregor

Shayne MacGregor

Gov. William Henry Harrison

Captain Barney Demming

Gen. Proctor / Bancroft

Barker (as Rory Malinson)

avatar van mr rumson

mr rumson

Deze western speelt zich af rond 1812 toen er een militair conflict was tussen de Verenigde Staten en Groot-Brittannië en zijn Noord-Amerikaanse koloniën.

Of deze film historisch correct is durf ik niet te zeggen maar boeien deed hij mij in ieder geval niet.

Jammer genoeg zien de actie scenes er oubollig uit.

Zo zijn er scenes met vuistgevechten die zo nu en dan versneld opgenomen zijn .

Maar wat er lachwekkend uitzag was een aanval van de Engelsen die met kanonnen een Amerikaans patrouille onder vuur neemt.

Jay Silverheels doet het nog niet zo slecht maar de film mist voor mij toch een acteur van een zwaarder kaliber een James Stewart bv.