• 9.373.588 stemmen

Geregisseerd door: Martin Hablesreiter en Sonja Stummerer

Met onder meer: Dieter Moor

Gesproken taal: Engels en Duits

Plot Food Design

Documentaire die de kijker meeneemt op een eetlustopwekkende reis door de wereld van food design. De vorm van een visstick, het geluid van een worstje waar je je tanden in zet, de geur van chocolade... over al die zaken denken food designers na, om ervoor te zorgen dat ons eten altijd naar meer smaakt.

avatar van DieGo

DieGo

Best wel interessante documentaire. We krijgen allemaal verschillende soorten etenswaren te zien waar vervolgens uit de 'design'-hoek naar gekeken wordt. Zo werden de chocolade eieren (zie boven) oorspronkelijk alleen met pasen gegeten maar door het werk van slimme Food Designers, die er een verrassing voor de kids in stopten, worden er ondertussen wereldwijd dagelijks miljoenen verorberd.

Natuurlijk krijgen we ook een hele rits andere smakelijke hapjes voorgeschoteld waarvan het bijbehorende verhaal de ene keer heel interessant is maar de andere keer zo van de afdeling open deuren is gehaald. Desondanks vond ik het erg vermakelijk om een keer te zien.

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Leuke, leerzame én interessante documentaire! Je staat er echt versteld van hoe werkelijk (bijna) alles tot in de kleinste details is uitgedokterd door wetenschappers en zogenaamde food designers.

Van een heleboel voorbeelden had ik er totaal geen weet van dat er zó over nagedacht is. Je eet het gewoon, zonder verder bij stil te staan...

Mooie slowmotion-beelden en close-ups ook, en aan het einde van de documentaire nog een stukje making-of, hoe ze dat hebben opgenomen met piepkleine mini-cameraatjes.