• 9.370.356 stemmen

Geregisseerd door: Kristinn Kristinsson

Met onder meer: F. Mathias Lorenz, Sonia Morales, Pietro Sibille

Releasedatum: 5 november 2009

Plot Ruta del Jaca

"An unpaved road movie from Peru"

Als dertiger Matt de brieven leest die zijn moeder schreef voor haar dood, besluit hij het spoor van haar laatste reis door Peru te volgen. Wat volgt is een intrigerende en soms bizarre tocht, van de Sjamanen hoog in de Andes tot traditionele genezers diep in het Amazonewoud. Matt ondergaat daarbij dezelfde traditionele rituelen als zijn ouders twintig jaar eerder. Zij waren daar op zoek naar alternatieve behandelingen voor haar ongeneeslijke ziekte. Tijdens die reis zijn ze spoorloos verdwenen. Matt en de lokale autoriteiten hebben elk een heel eigen lezing van deze gebeurtenis. Op zijn reis komt hij steeds meer te weten over Peru en de missie die zijn ouders er bracht. De rauwe waarheid over hun dood geeft een radicale wending aan het verhaal.

Nederlandse première tijdens het 29e Nederlands Film Festival

Hoofdprogramma - Lange Speelfilm - Debuut Competitie

In aanwezigheid van o.a. hoofdrolspeler Matt Lorenz, componist Jason Soares

en Kris Kristinsson (scenario, camera, regie, montage, productie)

Zondagavond 27 september - 19.30u - Louis Hartlooper Complex 1

Tevens te zien op:

Maandag 28 september - 14.00u - Louis Hartlooper Complex 3

Dinsdag 29 september - 19.15 u - De Lieve Vrouw Amersfoort (NFF op locatie)

Woensdag 30 september - 20.00u - Movies 1

Trailer

De trailer van Ruta del Jaca is te zien op: http://www.rutadeljaca.com/trailer.html

avatar van Hannibal

Hannibal

Guinea Pig rubbing? Weird..

avatar van ShugAvery

ShugAvery

Leuk, sympathiek filmpje!! Mooie beelden, origineel, niks mis mee!

Die 'rauwe waarheid'en 'radicale wending'vind ik dan weer wat overdreven, want het mysterie ontrafelen is meer een excuus om deze docu te mogen laten zien en presenteren als 'roadmovie'.

avatar van robertus65

robertus65

Bijzonder saaie semi documentaire, zeg maar een soort uitgebreide versie van Spoorloos. Als film niet interessant, voor mij dus geflopt.

avatar van blurp194

blurp194

Volslagen oninteressant. Lelijk gefilmd met vooral lelijke beelden van lelijke gebouwen in lelijke steden, in een tenenkrommende documentairestijl waarbij het verhaal grotendeels door een voice-over verteld wordt. En verschrikkelijk saai, want er gebeurt eigenlijk niets, elke diepgang lijkt zorgvuldig vermeden te zijn. Met nog wat weerzinwekkend gedoe met cavia's en andere dieren, en een 'ontknoping' waar je toch een uurtje te lang op moet wachten.

Tenzij je echt knetterhard zitvlees heb, zou ik deze maar liever overslaan.