• 9.370.314 stemmen

Geregisseerd door: Bernard Dubois

Met onder meer: Jean-Pierre Léaud, Agathe Vannier en Lou Castel

Gesproken taal: Frans

Plot Parano

Een jonge vrouw lijdt aan crisissen van moorddadige waanzin. Zij doodt haar echtgenoot en haar kind met een geweer, onthoofdt een lifter, zaagt een vriendin in stukken en wordt uiteindelijk in een instelling opgesloten. Maar zij slaagt erin te ontsnappen en probeert vervolgens om de getuige van haar misdaden te doden.

avatar van IcU

IcU

Zo, lekker plaatje.

avatar van Spring 04

Spring 04

Ziet er inderdaad veelbelovend uit

avatar van Nycos

Nycos

Haha, vet cool!

Misschien zenden ze deze wel een keer uit op d'n Bels.

avatar van Mac Hammer Fan

Mac Hammer Fan

Heb de still nu vervangen door de officiële filmposter.

De vorige still en VHS hoes vind je hier:

Télécharger ? Parano [VHSRip] - filesdrop.com

Goed bezig met die posters wederom . Jammer dat u zelf niet stemt. Maar goed, ik val in herhaling.

Enfin, bizarre film die ik de gorepuppies hierboven niet meteen aanraad : " vet cool "( zeiden ze dat nog in 2012 ? ) is het allerminst, eerder corny. Dat is een nogal subjectief oordeel geef ik toe, maar we kunnen objectief constateren dat de genreaanduiding drama/ horror idd. adequater is dan horror/ drama. De - wel degelijk aanwezige- gore is behalve très vintage uiteindelijk ook wat te bescheiden om hier genreliefhebbers te doen watertanden. Ondanks enkele veelbelovende aanzetten daartoe.

Dat mag ons allemaal niet verbazen omdat regisseur Dubois een would be auteur was die vooral poogde de post 68 kater/ kutfilms van Garrel na te apen, zo ook duidelijk hier. Erg succesvol was hij er niet mee en na het veelluik PVP...20AA met o.a. gememoreerde Garrel raakte hij verzeild in het teevee circuit. Als we dan ook nog de naam van Leaud ontwaren op de credits, weten we wel zeker waar we hier aan toe zijn: geneuzel, geneuzel, geneuzel.

Niet dat de synopsis liegt: we beginnen ook echt met een deranged chick- de hopeloze Vannier, neukertje van de regisseur - die haar gezinnetje slasht en vervolgens een aspirant filosoof en schrijver- in pilotenuniform- onthoofdt op tamelijk onwaarschijnlijke wijze, waarbij we een "de lift " style vintage rollende kop ontwaren. En ja, veel later wordt ook de kettingzaag ter hand genomen maar dat gebeurt helaas offscreen en we zien slechts de gevolgen ervan ( slachtoffer: Suspiria Cassini ! ) Daarna moet nog de herder van Leaud eraan geloven, waarna de jacht op hemzelf wordt ingezet. Maar dan zijn de gorehounds allang vertrokken, vrees ik.

Want waar de film vooral om draait is oeverloos gezwets in een post 68 katersetting, meer bepaald in Rome maar verwacht u geen sfeerbeelden daarvan, of amper toch. De boodschap moge duidelijk zijn: het leven na 68 is zinloos en het enige wat rest is waanzin, zelfmoord of- het hoogst bereikbare- protest middels gratuit geweld. Zo leren wij tijdens de monoloog van de heldin in het dolhuis tegenover....schiziater Joe . Helaas community : Joe heeft hier slechts een veredelde cameo, overdubd. Treedt vooral op als voice off die shrink, maar ook dat in overdubbing. Men verwarre deze prent ook absoluut NIET met de Morrisey/ Joe intellectuele horror producties, al hebben die ongetwijfeld de goresequenties in deze prent beinvloed.

Halverwege wordt Leaud dan de eigenlijke protagonist, en draait de film plots vooral om de triviale gesprekken die deze schijnbaar briljante wiskundige voert met zijn buddy Castel- weer in autismemodus en een garagist vertolkend hier- , de bonne en zijn seniele papa, een groot geleerde ooit maar nu een kluizenaar die woont in een tuinhuis . Als gimmick zien we de ouwe nooit in beeld, slechts zijn stem horen we ( en wel die van een geopereerde keelkankerpatiënt ).

Sleaze is vrijwel geheel afwezig helaas, even de blote tetters van Cassini en Vannier en dat was dat.

Kortom : not your average popcorn and gore party , en niet iets waar de doelgroep op zit te wachten, vermoedelijk. Maar wie ben ik om dat voor u te bepalen ? Eerder voor Franse neuzelfilm en Leaudfans : de man is hier weer trademark bezig en brengt er nog wat humor in. Zoals ik reeds suggereerde is hij ook stiekem de protagonist, wie weet omdat Dubois doorhad dat zijn lief er echt nix van kon.

U kunt het allemaal zelf beoordelen dankzij de VHS / Rip met fansubs, die downloadlink hierboven is helaas dood maar u begrijpt dat dit curiosum nog steeds gemakkelijk valt binnen te halen. Is hier ook een Hollandse VHS van ?

Trouwens : het lijkt me onmogelijk dat ik hier de enige ouwe nicht ben die deze film met Joe gezien heeft. Waarom zie ik dan geen geile stemmetjes of hitsige commentaartjes ?