• 9.176.622 stemmen

Geregisseerd door: Laurent Jaoui

Met onder meer: Yvan Attal, Franka Potente en

Gesproken taal: Engels, Frans en Duits

Plot La Traque

1971, duizenden voormalige nazi-oorlogsmisdadigers leven comfortabel in Duitsland of ergens anders in de wereld. In Frankrijk zijn Serge Klarsfeld en zijn vrouw Beate gebeten om voor gerechtigheid te vechten en de nazileiders op te sporen. Hun ultieme zoektocht start wanneer een Duitse rechtbank de zaak tegen Klaus Barbie, beter bekend als "de slager van Lyon" opschort wegens te weinig bewijzen. Ze vinden hem terug in Bolivia waar hij bescherming geniet van het militaire regime. Het zal geen eenvoudige opdracht worden om hem definitief gevangen te nemen want Klaus Barbie is nog altijd de intelligente sadistische nazi van weleer.

logo tmdbimage

Alvaro de Castro/Esteban Castro

Ladislas de Hoyos

avatar van parkiet

parkiet

had er meer van verwacht viel me tegen deze film

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Ben benieuwd, lijkt mij interessant!

Kijk vooral óók naar de documentaire My Enemy's Enemy, over Klaus Barbie!

avatar van erik neuteboom

erik neuteboom

Spannende film over echtpaar dat in strijd tegen onrecht zelfs brave eigen zoon verwaarloost, hij zit thuis te wachten op aandacht terwijl ouders naar alle kanten van de wereld reizen! Langzaam komen ze steeds dichterbij, geholpen door moedige mensen in landen waar je liever niet verdacht kunt zijn, dat bewijzen de korte shots over de gruwelijke manier waarop men in Zuid-Amerika mensen dwing te bekennen. Onthutsend is ook dat men in deze film een zeer duidelijk beeld krijgt over de misdadige rol van het Vaticaan na de oorlog (nazi's laten ontsnappen is OK maar condooms niet ...), over de USA die nogal wat beruchte nazi's met open armen ontving bij de CIA vanwege hun specifieke kennis en al die landen in Zuid-Amerika waar grote sommen Joods bloedgeld werd geind in ruil voor een leven in luxe en niet zelden met macht, zoals Klaus Barbie. Wat mij betreft is dit een prima film die je kunt zien als een ode aan dappere mensen in gevaarlijke landen en aan mensen in welvarende landen die strijden voor een hoger doel. Vier sterren.

avatar van Tarkus

Tarkus

Uitstekende film over de jacht op oorlogsmisdadiger Klaus Barbie.

Het verhaal in deze film behoort natuurlijk tot de verhalen waar ik bijzonder ben in geïnteresseerd, net als alle andere filmen die dit onderwerp aansnijden. Ik ben dan ook zeer opgetogen dat dit verhaal zo goed werd gebracht, vooral door de hoofdrolspelers Yvan Attal, Franka Potente en Hanns Zischler. Deze laatste zet een overtuigende Klaus Barbie neer, een van zijn betere rollen naar mijn mening.

Het verhaal is boeiend, maar dat was het in werkelijkheid waarschijnlijk ook, want dankzij de goede vertolkingen is deze prent zeer geloofwaardig, rechttoe, rechtaan.. zonder franjes, en zo hoort een verhaal als dit te worden gebracht.

Voor de liefhebbers van historisch correcte verfilmingen is dit een aanrader, voor de anderen.. kijken, je zal versteld staan wat er in een wereld allemaal kan gebeuren.

Zelfs de zwaarste misdadigers worden op bepaalde plaatsen nog in bescherming genomen, al is het dan niet voor altijd.

avatar van Eibmoz

Eibmoz

Ben het helemaal met de vorige schrijvers eens is een prachtige film

goed verhaal en een prima rol van Hanns Zischler4.

avatar van handelaar

handelaar

Ondanks het boeiende gegeven en de bedreven acteurs in de hoofdrollen, komt deze TV film maar niet op gang. Warrige montage en een overdaad aan informatie zitten de spanning en karakterontwikkeling in de weg.

avatar van Movsin

Movsin

Moeilijk om alles nauwkeurig te volgen. Het is wel interessant wat te weten te komen over dergelijke oorlogsmisdadigers, en eigenlijk sluit deze film perfect aan bij deze die het hebben over de Mossad-acties, maar ge kunt het allemaal bezwaarlijk boeiend en spannend verfilmd noemen.

avatar van Left4Dead

Left4Dead

Redelijk maar doet wat stoffig aan. De verhalen van nazi-hunters blijven geweldig, Mengele, Priebke, Eichman, Roschmann en Barbie noem ze maar op die opgejaagd werden. De smeerlappen zaten allemaal in Zuid Amerika en genoten wonder boven wonder vaak van bescherming.

Deze prent doet het allemaal rustig aan en gebruikt geen actie om de aandacht te vestigen. Misschien ook wel zo reëel, maar ik moet wel toegeven dat de nazi-hunters veel van hun eigen leven hebben gegeven. Hier laat men zien dat alles op alles wordt gezet door een gezin om Barbie voor het gerecht te krijgen. Het blijkt bijna onmogelijk te zijn en i.p.v. medewerking krijgen ze meestal te maken met tegenwerking.