• 9.369.485 stemmen

Genre: Western

Geregisseerd door: Richard Michaels

Met onder meer: James Arness, Bruce Boxleitner en Ty Hardin

Plot Red River

"A tempestuous cattle drive across 1000 dangerous miles of Texas landscape."

De tirannieke Thomas Dunson, die een grote ranch in zijn bezit heeft, transporteert vee door een gebied vol gevaren. Hij heeft niet alleen te maken met de droge weersomstandigheden, indianen en veedieven. Dunson krijgt het ook te verduren van zijn geadopteerde zoon, Matthew, die het niet altijd eens is met zijn pleegvader. Dunson drijft door zijn harde houding ook zijn ingehuurde mannen tot het uiterste. Matthew rebelleert uiteindelijk tegen het bazige gedrag van Dunson en sluit zich aan bij een rivaliserende groep veedrijvers.

Matthew Garth

Thomas Dunson

Cherry Valance

Jack Byrd

Mr. Melville, Cattle Buyer

Eli Pruitt

Bill Meeker, Rancher

avatar van stinissen

Prima tv-remake van de productie uit 1948 met veelal de cast van "How the West Was Won" Miniserie uit 1977 ook bekend als "The Macahans.

avatar van Brix

Brix

• 19675 berichten

Een wat overbodige (want mindere) TV remake, die nergens het origineel weet te evenaren.

Boxleitner is zeker niet slecht, maar niet zo goed als Mongomery Clift (al komt hij wel wat 'mannelijker' over)

Arness kan niet tippen aan John Wayne in de originele film.

(en ik ben niet eens een Wayne fan)

Het 'trademark-loopje' van Wayne is onvergetelijk, vooral juist in Red River.

Arness beweegt zich voort alsof hij twee houten benen heeft, ziet er niet uit.

Wat een rotkop heeft die kerel trouwens.

Leuk is is het aantal oude western coryfeeën dat rolletjes heeft in de film; Clayton Moore, Ty Hardin, Robert Horton en Guy Madison,

Niet echt een slechte film, maar aan het origineel heb ik eigenlijk meer dan genoeg.