• 9.377.519 stemmen

The Ruby in the Smoke (2006)

Drama / Avontuur | 95 minuten

Genre: Drama / Avontuur

Alternatieve titel: The Sally Lockhart Mysteries: Ruby in the Smoke

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Brian Percival

Met onder meer: Billie Piper, Julie Walters, JJ Feild

Plot The Ruby in the Smoke

Naar het gelijknamige boek van Philip Pullman. Kort na de dood van haar vader, kapitein Lockhart, krijgt Sally Lockhart een mysterieuze brief. Al gauw raakt ze verwikkeld in een zoektocht naar een robijn, waar ook mrs. Holland achteraan zit, een oudere vrouw, die nergens voor terug deinst.

avatar van Veruca

Veruca

Geen één reactie! Terwijl ik hem verschrikkelijk goed vind!

avatar van herten546

herten546

Al enkele maanden koop ik dvd's uit de 'BBC Classics' serie. Ware meesterwerken in het genre kostuumdrama van de BBC. Ik was dan ook na een tijd gewend dat zo'n kostuumdrama die automatische ingrediënten bevat (lees: Liefde, Lust, verdriet, haat, wraak, etc.). Toen kocht ik deze BBC Classic, en was het toch even slikken. Ik dacht dat ik weer zo'n romantische miniserie had gekocht maar het was een spannende film met onverwachte wendingen, een stoere dame en een gemene oude vrouw. Er werd veel in gevochten en ook de dames bezaten een wapen, ik heb het over SALLY LOCKHART: THE RUBY IN THE SMOKE. Ik vind het een ontzettende goede film. Met op het einde een hele onverwachte wending, ik ben daarna dan ook gelijk deel 2 gaan kijken: 'The shadow in the north', nog zo'n spannend Sally Lockhart meesterwerk maar dan met een zeer trieste wending op het einde. Ik raad iedereen die van BBC meesterwerken houdt deze spannende film aan.

avatar van Zeppos

Zeppos

Veruca schreef:

Geen één reactie! Terwijl ik hem verschrikkelijk goed vind!

Waarom stem je dan zelf niet op deze film ?

avatar van Tarkus

Tarkus

Redelijk goede Britse film.

Goede scenario, en goede vertolkingen, heb er met plezier naar gekeken.

Is niet echt een speelfilm, eerder een TV film, waarvan ik vermoed dat er meerdere zijn in dezelfde reeks.

Het is zeker geen verspilling van je tijd als je hiernaar kijkt !

avatar van joolstein

joolstein

Victoriaanse heldin Sally Lockhart is het fictieve hoofdpersoon uit een vierdelige boekenreeks van Philip Pullman (vooral bekend van de bestseller 'The Golden Compass') De BBC, maakte in 2006 van het eerste boek een televisiefilm die werd uitgezonden als onderdeel van de kerstprogrammering. En dat is een hele aardige en amusante film geworden, met een leuke mengeling van kostuumdrama en detectivewerk in de negentiende eeuw van Groot Brittannië. Wel typisch BBC-werk dus degelijk en soms ietsepietsie saai in uitvoering. Wat het interessant maakt is dat er veel personages zijn met evenveel verhaallijnen die uiteindelijk bij elkaar komen, je moet dus er goed je hoofd bij blijven houden. Billy Piper (wat een schatje) speelt haar rol met een zekere terughoudendheid wat jammer was want dit pas wat minder goed bij dat stoere Victoriaanse meisje dat in plaats van te kunnen pianospelen of borduren heeft leren omgaan met een pistool,en Hindoe heeft leren spreken. Maar de rest van de cast weet het gemis prima aan te vullen! Het heeft een iets andere aanpak en opzet dan de vele detectiveseries die we kennen zo had het zeker bestaansrecht. En aangezien ik best gek ben op dit soort; stoere vrouw die haar mannetje staat in de Victoriaanse tijd, erg genoten van de film!