• 9.373.069 stemmen

Genre: Western

Geregisseerd door: Maury Dexter

Met onder meer: Willard Parker, Joyce Meadows en Kent Taylor

Plot Walk Tall

"They Gave the West a New Code to Live By!"

Kapitein Ed Trask is een officier die als opdracht heeft Frank Carter te arresteren. Die wil voortdurend tweedracht zaaien tussen blanken en de Shoshone-stam. Onderweg met zijn gevangene wordt hij voortdurend bedreigd door de bende van Carter, maar de Shoshone-stam die ook vrede wil komt hem terzijde staan.

Captain Ed Trask

Chief Black Feather

Buffalo Horn

avatar van trebremmit

trebremmit

Deze en Purple Hills komen in september uit op dvd, regio1 en widescreen.

avatar van mr rumson

mr rumson

Dit is een Kleine routinematige western .
Vandaag de dag zou men waarschijnlijk zeggen dat deze western een racistische ondertoon heeft.
Want de film opent met wat outlaws die op een brute wijze een tentenkamp aanvallen.
Om een oorlog te voorkomen moet Willard Kent Taylor als( kapitein Ed Trask ) deze outlaws onder leiding van Kent Taylor als ( Frank Carter ) een halt toeroepen.
Het lukt Ed Trask dan ook om Carter op te sporen en gevangen te nemen .
Maar de weg terug naar het fort is een risicovolle onderneming omdat de overige outlaws alles eraan doen om hun leider uit de handen te krijgen van Trask.
Het spel tussen kapitein Ed Trask en gevangene Frank Carter deed mij wat denken aan 3:10 to Yuma .
Al duurde dat niet lang omdat Joyce Meadows als ( Sally Medford ) gered word en zo noodgedwongen met dit duo mee moet.
Door de komst van Meadows word het verhaal iets boeiender om te volgen.
Al is het verhaal niet altijd geloofwaardig zo zien we Ed Trask die voor dood achtergelaten word door een kogel in zijn buik .
Niet veel later weer volop in het gevecht rennend en duikend als of hij helemaal geen last heeft van die kogelwond.
En misschien nog wel ongeloofwaardiger is de relatie tussen Ed Trask en Sally Medford omdat het leeftijd verschil mij wel heel groot lijkt.
Maar goed heb mij er ook niet echt eraan geïrriteerd tenslotte is het iets wat we meer zien in western uit die tijd.
Voor mij krijgt deze western een kleine drie sterren wat ook voor een klein gedeelte te danken is
omdat deze film in het geheel op locatie is opgenomen (San Bernardino Mountains, Californië ).
Maar vooral omdat de western er prachtig uitziet de kleuren en de beelden zijn dan ook uitstekend.

avatar van Brix

Brix

• 19677 berichten

De film ziet er prachtig uit in Cinemascope en volle kleuren, die recht doen aan de locaties.
Kwalitatief is het allemaal helaas veel minder.
De kleinere rollen zijn bezet met een aantal ondermaatse acteurs.
Zo zijn enkele van de bandieten lachwekkend.
Het Indiaanse opperhoofd aan het begin van de film is zelfs nóg erger.

Kent Taylor is hier weer te zien in zijn geijkte rol, een schurk die gladde praatjes verkoopt.
Het kan ermee door, maar op de een of andere manier dikt hij zijn rollen telkens nét iets teveel aan.
Dat is zeker niet het geval met Willard Parker, de boom-lange acteur, die met zijn gegroefde getaande kop geknipt was voor het genre.
Ik zie hem altijd graag in westerns.
Hij had wel iets weg van Randolph Scott.
Hij was destijds heel populair, door zijn rol in de TV westernserie "Tales of the Texas Rangers".
Wekelijks te zien op de buis, ook in Europa,
Ik heb in ieder geval nooit een aflevering gemist, ook niet de herhalingen
Hem had ik een beter productie gewenst dan deze.

Blijft nog te noemen actrice Joyce Meadows.
Omwille van de filmkeuring werd haar rol denkelijk wat "gekuist".
Na een overval van de Indianen op haar en haar grootvader lijkt zij er ongeschonden vanaf te zijn gekomen. Make-up en kleding vertonen geen sporen van geweld. Haar opa was minder fortuinlijk.
Na gevangenneming door de outlaws lijkt ze wel aangerand te zijn, zo ziet het er tenminste uit, al werd er geen woord over gerept.

Er zit wel een goede (vuist)vechtpartij tussen Parker en Taylor in de film.

mr rumson Had het in zijn beoordeling van de film over een schotwond van Ed Trask.
Dat was m.i. niet meer dan een vleeswond, van minder ernstige aard.