• 9.370.978 stemmen

Tokyo Marble Chocolate (2007)

Animatie / Romantiek | 54 minuten

Genre: Animatie / Romantiek

Alternatieve titel: 東京マーブルチョコレート

Oorsprong: Japan

Geregisseerd door: Naoyoshi Shiotani

Met onder meer: Marina Inoue, Mitsuo Iwata en Nana Mizuki

Gesproken taal: Japans

Plot Tokyo Marble Chocolate

'Tokyo Marble Chocolate' volgt een jongen en een meisje, beiden ongelukkig in de liefde. Ze worden verliefd op Kerstdag, dankzij de acties van mini-donkey en de romantische sfeer van Tokyo Tower.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Observator

Observator

Ezelsbruggetje

Leuk! Een pastelgetinte film met klein fantasie-elementje die is opgedeeld is in twee delen (zo'n 27 minuten per deel). In deel 1 volgen we het meisje, in deel 2 de jongen. Beetje het À la Folie... Pas du Tout principe, maar dan zonder crazy-aspect.

Deel 1 is verreweg het sterkste deel. Barst van de magie en de feelgood. Ziet er prachtig uit en muziek is heerlijk. Erg lief. En dat mini-ezeltje met groene hanenkam is erg gaaf.

Deel 2 is een stuk minder, en wat mij betreft een beetje onnodig. Een herhaling van het eerste deel, met weinig verrassing. Toch nog genoeg te genieten en door korte speelduur prima uit te zitten (niet zo negatief bedoeld als dat het klinkt), maar doet toch flink onder voor deel 1.

Leuk.

Overgangsfase voor I.G, zoveel is duidelijk. Het duistere en "serieuzere" werk van de films waar ze bekend mee zijn geworden is hier nergens meer te bekennen, maar het stijltje zelf is wel uniek genoeg om niet zomaar weggezet te worden als commerciële pulp.

Een Shinkai-achtige romance verteld vanuit twee perspectieven. Degelijk romantisch filmpje, dat wat typischere anime-kenmerken krijgt door het mini-ezeltje dat de boel komt opleuken. Al had de film volgens mij zelfs nog iets beter gewerkt zonder dat ding.

Lief, kort en gezellig filmpje. Leuk idee, schattig uitgewerkt, maar mist een beetje de punch om zich onmisbaar te maken op 50 minuutjes tijd.