• 9.370.282 stemmen

Geregisseerd door: Godfrey Ho

Met onder meer: Jonathan Stierwald en Summer Dora

Gesproken taal: Kantonees

Plot Mission Thunderbolt

"A nightmare of intrigue and deception!"

De White Tycoon probeert de Scorpions en de Serpents tegen elkaar uit te spelen zodat hij de macht kan grijpen in hun territorium. Hij laat drie van de beste huurmoordenaars invliegen om het klusje te klaren. Ondertussen heeft Interpol in de gaten dat er iets aan de hand is en ze sturen er hun beste man op af.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Kubrick Brown from New York

Carter Black from London

(archiefmateriaal)

avatar van Zandadder

Zandadder

Jammer dat deze niet te downloaden is. Had deze vroeger op VHS. Heerlijke film was het. Ik kreeg hem voor mijn verjaardag toen ik 11 was.

avatar van Zinema

Kuttig.

Zo laat een film van de oosterse Ed Wood zich het beste omschrijven. Zelfs die vergelijking is te veel eer. Wood blijkt een Kubrick vergeleken met Ho-ho.

Deze actiefilm vol dwaze martial-arts is waarschijnlijk een mengsel van twee verschillende films. Deze keer beter verbloemd dan bij het beruchte Zombie Vs. Ninja. Of dit klopt doet er eigenlijk niet toe, want het verhaal hangt sowieso als los zand aan elkaar en valt nuchter niet te volgen.

Dieptepunt na dieptepunt komt voorbij, want 's werelds slechtste regisseur spaart de kijker niet. Hij brengt het liefst alles half in beeld, maar het misslaan tijdens de vele knokpartijen zo detaillistisch mogelijk.

De muziek is wederom verbijsterend. Ditmaal komt er in de soundtrack zelfs een discoclassic van Lou Rawls voorbij en uiteraard de bekende spagetti-deuntjes. Het is Ho's handelsmerk geworden, evenals de abrupte eindes en monsterlijke montage.

Kuttige films kijken blijft een lullige bezigheid.

0,5

avatar van PEN15

PEN15

Op die hoes is thunderbolt met een d geschreven. Hoort dat zo?