• 9.372.548 stemmen

Geregisseerd door: Robert Tai

Met onder meer: Steve Tartalia, Roberto Lopez en John Liu

Gesproken taal: Engels en Mandarijn

Plot Trinity Goes East

Als de beruchte meesterdief Trinity de Drakenbal uit de shaolin tempel steelt, wordt de vastberaden Interpol agent Bambino ingeschakeld om hem op te pakken. Samen met zijn varkentje Kolonel en kung fu meester Mong Rei lukt het hem om Trinity te pakken, maar de Drakenbal is nog steeds onvindbaar. Als ook een bende de bal in handen probeert te krijgen, vraagt Bambino zich af waarom dit waardeloze voorwerp zo belangrijk is.

avatar van Metalfist

Metalfist

Bud Spencer en Terence Hill kloon

Zo af en toe heb ik wel eens zin in een hersenloos kungfu filmpje. Voor die reden heb ik dan ook een groot deel van de Kung Fu Classics Collection Volumes aangeschaft (een low-budget uitgave met films die hilarisch slecht gedubt zijn en waar de Nederlandse ondertiteling vol spelfouten staat, je moet er van houden) aangezien dat toch het soort film is waar ik het niet bij erg vind mocht ik in slaap vallen. Trinity Goes East was daar gisteravond geen uitzondering op en dus vandaag maar eens even verder uitgekeken.

Al vervloek ik soms wel mijn principe dat ik een film volledig gezien moet hebben vooraleer ik er een stem aan geef, want Trinity Goes East is wel heel slecht. Je kunt het het beste vergelijken met een rip-off van de Bud Spencer en Terence Hill films. De hoofdpersonages (de dief Trinity en Bambino, een inspecteur die dan nog eens de bijnaam Bigfoot heeft..) lijken zelfs fysiek op onze Italiaanse helden en gaandeweg worden er nog een hoop andere films 'geparodieerd'. Bambino loopt dan ook nog eens rond met een klein biggetje - dat regelmatig wordt vervangen door een slecht uitziend namaak biggetje - en er komt bovendien ook nog eens een Bruce Lee kloon op de proppen. Humor is echter regisseur Robert Tai niet vreemd aangezien hij op een bepaald moment zelfs één van de personages laat lachen met het laten opdraven van zo'n veredelde Lee. Halverwege de film wordt er nog eens een telefoontje gedaan naar de Ninja Centrale (en dat telefoneren mag je letterlijk nemen) en uiteindelijk eindigt de film met een anti-climax van jewelste. Het is zo het soort film dat je moet gezien hebben om er over te kunnen meespreken, maar eerlijk gezegd kan ik het niet aanraden.

Vraag me ook af wat de originele voertaal hier geweest is. De DVD die ik heb gezien is gedubt naar het Engels maar er lopen best wat internationale acteurs rond die overduidelijk dan weer niet gedubt zijn. Het grappigste is nog het moment waarop Bambino het bij de tempel aan de stok krijgt met Mong Rei. Het gesprek start in het Engels, Bambino klaagt dat Mong Rei zogezegd geen Engels tegen hem spreekt en dan gaan ze gewoon verder in? Het Engels.. De rol van die Bambino is weggelegd voor Roberto Lopez die er eigenlijk een imposante carrière in stunts heeft op nagehouden. Hier vooral gecast vanwege zijn gelijkenis met Spencer dus. Wel fijn om Steve Tartalia nog eens terug te zien. Zo'n acteur die veel werd gecast als de grote slechterik uit het Westen (in onder andere Once Upon a Time in China en Operation Condor) maar om een film in zijn geheel te dragen.. Dat blijkt toch andere koek te zijn. Sky Dragon is de Bruce Lee kloon van de dag (inclusief het krabben aan de neus) maar stelt bijzonder weinig voor.

Veruit één van de slechtste films uit de collectie. Niet dat de vorige 15 films zo'n hoog niveau waren, maar daar zaten best nog wel eens amusante films tussen. Trinity Goes East is een kloon van veel dingen en bovendien eentje die nergens het niveau van het origineel weet te benaderen. Interessant om te weten dat dit bestaat, maar ik hoef het geen 2e keer te zien.

avatar van Phantasm

Phantasm

Niet echt en niet echt slecht, leuk om een keer gezien te hebben.

avatar van teigertje

teigertje

• 2076 stemmen

Een film die zo cheesy en slecht is.

Dat hij nog best aardig is, en bij vlagen grappig.

Het is een look a like van Bud Spencer en Terence Hill en met een look a like van Bruce Lee.

Ze acteren allemaal ongelooflijk belabberd.

Grappig en compleet foute film.