• 9.369.996 stemmen

La Tua Vita per Mio Figlio (1980)

Misdaad / Drama | 90 minuten
Nog geen stemmen

Genre: Misdaad / Drama

Oorsprong: Italië

Geregisseerd door: Alfonso Brescia

Met onder meer: Mario Merola, Antonio Sabàto en Maria Fiore

Gesproken taal: Italiaans

Plot La Tua Vita per Mio Figlio

Voormalig maffioso Francisco Accardo heeft het leven als misdadiger achter zich gelaten en runt een eigenlijk winkel. De heersende economische onzekerheid doet Accardo echter besluiten om nog een keer het pad aan de verkeerde kant van de wet te bewandelen.

Francesco Accardo

Antonio Esposito

Maria Accardo

Don Calogero

Don Michele (as Nick Jordan)

Gennarino Accardo

avatar van pippo il buffone

pippo il buffone

Ze bestaan wel degelijk : Merola films die niet in Napels spelen...net als in LTLELSIMN is Merola hier naar Milaan geemigreerd, Merli is schijnbaar overgeplaatst en poliziotti zien we niet. Zoveelste Brescia ( sommigen beter gekend als Al Bradley...) Merola samenwerking alweer met de ingrediënten die daar bij horen, oftewel een italocrime melodrama.

Met de cultuurmaterialistische-relativerende praatjes hierboven ben ik het eigenlijk volstrekt oneens, in feite is het zo dat het zaakje van Merola in Milaan prima loopt. Battaglia -Don Calogero doet Merola echter een offer dat hij als man van eer niet kan weigeren...

Het betreft een liquidatie op een Don van een rivalserende familie, maar door allerlei tamelijk absurde misverstanden zit Merola opgescheept met een Don die wel geliquideerd is maar niet door hem, nog levende Dons die niet blij met hem zijn, en- hence de titel- een zoontje ( verrassend Gennarino geheten ) dat is ontvoerd en slechts levend terug zal keren indien Merola zich offert...

Zoals u zich wellicht herinnert doet de intrige sterk denken aan die van SAC, maar hoe past onze vriend Sabato hier precies in ? Welnu : hij speelt hier zowaar een good guy, beste buddy van Merola die ooit zijn leven redde, mafioso maar met een hart van goud. QED in het katholiek-absurde slot.

De actie : beste scène meteen in het begin, waarin 2 thugs een massacre at the tenniscourt aanrichten die uitmondt in een chase te land en ter zee, was verder nix mis mee. Daarna is het vooral melodrama wat de klok slaat, een kloppartij en 2 shootouts is waar we het mee moeten doen verder. Die laatste was wel leuk met dat "treintje " , zij het ook vrij belachelijk. Ook was er nog de tig keer herhaalde flashback van Merola in Castellari slomo style, de dénouement ervan ligt voor de hand.

Meer voor Merola tifosi dan poliziottesco fans, al zingt Merola slechts 1 keer- een tranentrekkend wiegeliedje.

Is op DVD, maar zonder anderstalige onderschriften.