• 9.377.328 stemmen

The Earl of Chicago (1940)

Geregisseerd door: Richard Thorpe

Met onder meer: Robert Montgomery, Edward Arnold en Reginald Owen

Plot The Earl of Chicago

"Can a Lord of England be a Czar of the underworld?"

Robert "Silky" Kilmount heeft altijd sterke drank vervoerd. Omdat het verboden was smokkelde hij het vanuit Canada. Nu het legaal is geworden produceert hij zijn eigen merk. Zeven jaar eerder heeft hij Quentin "Doc" Ramsey er ingeluisd, waardoor deze in de gevangenis moest. Doc is een hele eerlijke man en Silky wil hem als algemeen manager voor zijn bedrijf. Als Doc vrijkomt, die nog een appeltje te schillen heeft, neemt hij de baan aan om wraak te nemen. Wanneer een Engelse advocaat langskomt om aan te tonen dat Silky de nieuwe Graaf van Gorley is, ziet Doc zijn kans om Silky uit de weg te ruimen. Silky neemt Doc echter mee naar Engeland om zijn bezit daar te verkopen en het geld op te strijken. Doc weet dat niets van zijn bezit kan worden verkocht maar vertelt dit Silky niet. Terwijl Silky wordt getoond wat zijn plichten en verantwoordelijkheden zijn is Doc druk bezig om dat zaak in Chicago failliet te laten gaan.

Robert Kilmount

Quentin 'Doc' Ramsey

Gervase Gonwell

Munsey, the Butler

Mr. Redwood

Master Gerald Kilmount

Maureen Kilmount

Lord Chancellor

Reading Clerk (as Ian Wulf)

avatar van MarkAjx1

MarkAjx1

De rol van Robert Montgomery wordt groot aangekondigd aan de poster te zien. Ik vond hem abominabel slecht. Zijn irritante lachje werkte me behoorlijk op mijn zenuwen en hij hield er ook maar niet mee op. Ik had van de heer Montgomery al niet zo'n hoge pet op maar deze sloeg alles. De degelijke tot sterke rol van Edward Arnold maakte wat mij betreft wel wat goed. Ook het verhaal zelf is volgens mij niet zo slecht maar irriteerde me zo aan het gedrag van de hoofdpersonage dat ik niet zo goed in het verhaal kwam.