• 9.377.350 stemmen

De Robins en het Robot Komplot (1972)

Familie / Avontuur | 66 minuten

Genre: Familie / Avontuur

Alternatieve titel: Het Robotcomplot met de Robins

Oorsprong: Nederland

Geregisseerd door: Henk van der Linden

Met onder meer: Jos van der Linden, Claire Leistra en Jeu Consten

Gesproken taal: Nederlands

Plot De Robins en het Robot Komplot

De Robins zijn twee zussen en zijn samen lekker op vakantie. Ze rijden wat door de natuur en plots zien ze een auto in de ravijn liggen. Er zit nog een man in. Snel gaan ze er naar toe en slepen de man uit de auto, net voordat de auto explodeert. De man is er slecht aan toe en kan nog net duidelijk maken dat de meiden een brief voor hem moeten bewaren. Niemand mag er iets van weten en als hij niet zou overleven, moeten ze de brief lezen. De man sterft en de meiden besluiten thuis de brief te lezen. Onderweg naar huis worden ze achtervolgd door twee mannen die de brief willen hebben, maar die geven de Robins niet zomaar af. De brief blijkt te gaan over een wapenmokkel, die de man ontdekt zou hebben. De wapens liggen in de Duivelsgrot. De zussen besluiten naar de politie te gaan, maar deze vertelt hen dat de man ontsnapt is uit een gesticht en dat het dus loos alarm is. Toch zit het de meiden niet lekker. Waarom achtervolgden die kerels ze dan? Ze besluiten zelf een kijkje te gaan nemen in de Duivelsgrot.

avatar van robertus65

robertus65

Een paar weken geleden al gezien, maar toen stond deze hier nog niet bij MovieMeter. Moviemeter loopt wat dat betreft nog mijlenver achter op imdb. Helaas heb ik geen ict opleiding gedaan, dus ik kon die er zelf niet opzetten. Maar goed, voor de afwisseling zijn de jongens en meisjes van Henk van der Linden eens in het buitenland, merkwaardig dat iedereen daar Nederlands spreekt. Oh ja, er zijn ook 10 minuten weggeknipt uit de film voor de dvd.

Waarom doet men dat toch? Iets met rechten te maken?

avatar van Dk2008

Dk2008

Die films die ik gezien heb van Henk van der Linden zijn niet slecht ook niet erg goed. Geen idee wat de jeugd er nu, en ikzelf er vroeger van zou vinden. Wel een beetje allemaal in trant van Sjors en Sjimmie met veel achtervolgingen.

Deze begint erg grappig met zo'n opmerking als "heerlijk is het hier".

Helemaal niet zo onaardig allemaal en eigenlijk leuker dan Twee jongens en een oude auto en Man met het zwarte masker. Dat ze geen Italiaans praten kan ik wel begrijpen. Anders moeten ze dat steeds gaan ondertitelen.

Het eruitknippen kan ook te maken hebben met de staat van de oude films. 3.0.

avatar van Phantasm

Phantasm

Aardige klassieker, leuk om een keertje gezien te hebben.