• 9.371.613 stemmen

Mrs. Worthington's Party (2007)

Drama / Familie | 90 minuten

Genre: Drama / Familie

Alternatieve titels: Noëlle / Noelle

Geregisseerd door: David Wall

Met onder meer: David Wall, Sean Patrick Brennan en Brennan Wall

Plot Mrs. Worthington's Party

"Sometimes the Greatest Gift is a Second Chance."

Vader Jonathan Keene - een koude, ongeduldige aankomend katholiek priester - is in een klein vissersdorp de week voor Kerstmis, om te doen wat hij het beste kan: afsluiten van een stervende parochie. Maar de zaken nemen een onverwachte wending als hij verstrikt raakt in de verschillende levens van het dorp met haar excentrieke karakters. Met inbegrip van hun bibliothecaris en de ervaring van Mrs. Worthington is het een kerstfeest, waar iedereen welkom is en alles mogelijk is.

Father Jonathan Keene

Father Simeon Joyce

Marjorie Worthington

Eleanor Worthington

Seth Harrod

avatar van Morebeil

Morebeil

Hele aparte film, in eerste instantie vond ik hem redelijk, maar hoe meer ik er achteraf over nadacht, hoe beter ik hem vond. Je ziet dat Jonathan al direct voor haar valt, maar dit kan natuurlijk niet voor een priester. Ga hem zeker nog een keer kijken.

avatar van blurp194

blurp194

Meh.

We vallen van het ene cliche in het andere, maar de rollen van de priesters zijn wat zwakjes, hun motieven en de wroeging die daar bij hoort wat te makkelijk bij het verhaaltje meedraaiend. De excentrieke karakters die de omschrijving belooft hadden wel wat excentrieker gemogen ook, het is allemaal wel wat erg braaf. Wat dan overblijft is wat mooie plaatjes van het besneeuwde dorp en de ondergaande zon, maar die heb ik ook wel eens mooier gezien.

Als televisiefilm in de nadagen van kerstmis voldoet het misschien nog net. Maar alleen als het regent.

avatar van Mr. Chiel

Mr. Chiel

Klein verhaaltje wat eigenlijk helemaal niet boeiend is... Geen aanrader!