• 9.372.253 stemmen

Ultime Grida dalla Savana (1975)

Documentaire / Horror | 94 minuten

Genre: Documentaire / Horror

Alternatieve titels: Savage Man Savage Beast / La Grande Caccia / The Great Hunting / De Laatste Kreten van de Savanne

Oorsprong: Italië

Geregisseerd door: Antonio Climati en Mario Morra

Met onder meer: Alberto Moravia, Giuseppe Rinaldi en Ilona Staller

Gesproken taal: Italiaans

Plot Ultime Grida dalla Savana

"WARNING: This film contains scenes of horrifying carnage by man against animal, animal against man, animal against animal, and man against man. Filmed around the world, it is the ultimate revelation of the kill. It is entirely authentic."

Ultime Grida dalla Savana vertelt hoe de mensen omgaan met de natuur. Dit wordt getoond door het laten zien van echte beelden van een roekeloze man, die in de wildernis uit zijn auto stapt om leeuwen te filmen. Leeuwen die nog niet gegeten hebben. Ook zien we hoe inheemse bevolkingen de liefde met de aarde bedrijven om zo weer de grond vruchtbaar te maken, diverse beelden van jacht op groot wild en naakte hippies.

Narrator (stemrol)

Zichzelf (archiefmateriaal) (onvermeld)

avatar van stephan73

stephan73

Mondo film, die goed begint, maar daarna te lang doorgaat met het tonen van standaard beelden die ook in dieren-documentaires voorkomen. Hoe vaak moeten we kijken naar cheeta's die achter struisvogels aan gaan, of condor's die zich tegoed doen aan kadavers? Film duurde gewoon een half uur te lang!

avatar van FatMike

FatMike

• 1976 stemmen

stephan73 schreef:

Een half uur te lang?! Stephan73...ik maak hieruit op dat jij in plaats van het kijken naar wilde dieren die zich tegoed doen aan kadavers,
liever jezelf goed volstopt. Het is toch prachtig om te zien hoe het er
in de natuur aan toe gaat. Maar jij doet liever een rondje snackbar.
Laat effe weten wanneer je gaat: dan ga ik mee...

Moet wel toegeven dat de 1e helft van deze Mondo film sterker
is dan zijn 2e gedeelte. De soundtrack kent een soort gelijk probleem: enorm mooie stukken die worden onderbroken
door suffe, gevoelloze ellende.

Hoogtepunten tijdens de 1e helft waren toch wel
de zwaargeschappen mannelijke inboorlingen
die traditiegetrouw de aarde zwanger proberen te maken en
een andere stam (wederom zwaargeschapen mannen)
die ongeveer hetzelfde probeert door hun bamboo-reageerbuizen leeg te gooien in de plaatselijke rivier.

Als ik zoiets bij ons in het park probeer, wordt ik opgepakt!

3 Sterren....

avatar van Mac Hammer Fan

Mac Hammer Fan

Geef mij maar de Jacopetti Mondo films. Die zijn technisch, inhoudelijk en picturaal heel wat beter. Deze moet je echt gezien hebben om te kunnen vergelijken.

avatar van puckb96

puckb96

Is dit zo'n dikke animal-cruelty porno film? Het plot en de poster zegt anders genoeg. Een soort Cannibal Holocaust?

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Mja, Mondo films.

Ik heb er persoonlijk niet zoveel mee. En dit vond ik maar slaapverwekkend. De beelden die achter elkaar worden gemonteerd vind ik gewoon niet boeiend. Sommige dingen zijn wel goed in beeld gebracht, alleen dat was het dan wel een beetje. 1,5.