• 9.370.278 stemmen

Met onder meer: Peter Franzén, Sanna-Kaisa Palo en Samuli Vauramo

Gesproken taal: Engels en Fins

Plot Lieksa!

"lieksa, matriarch, finnish"

Wanneer patriarch Otto komt te overlijden, verwacht de uitgebreide Koppelo familie dat de moeder van de familie, Martta, hun verder leidt. De zigeunercaravan is het thuis van deze rondtrekkende jurkenmakers, maar Martta heeft moeite om haar drie jongens, Repe, Ventti en Hippo in bedwang te houden, die alle drie last lijken te hebben van borderline. De drie slaan een in een toga geklede jongen man neer en brengen hem naar de familie, die hem Kasper noemen. Omdat Kasper niet meer kan praten behandelen de Koppelo's hem als mascotte en vertellen ze hem de familie legendes. De beeldschone Lara valt voor de blonde Kasper. Maar wanneer het zwarte schaap van de familie Laszlo terugkeert ontstaat er een zwaar probleem tussen hem en de wilskrachtige Martta, die de familie probeert te leiden naar de stad van Lieksa zoals Moses zijn volk naar het beloofde land heeft gebracht.

avatar van validius

validius

Prachtig vormgegeven!

Heeft me superveel moeite gekost om deze film te bemachtigen. hij is namelijk (voor zover ik kon vinden) vrijwel alleen in speciaalzaken in Finland te koop. Ik heb hem ook daar vandaan. Jammer dat er dan weer net geen Engelse ondertiteling onder zit. Gelukkig wel Zweeds want dat is een stuk makkelijker te vertalen dan Fins (mijn mening).

Origineel verhaal trouwens en erg mooi in beeld gebracht. Petje af!

avatar van Phoebe318

Phoebe318

Wat zou ik deze film dolgraag willen zien!

Hopelijk gebeurd er een wonder waardoor ik hem toch kan zien/kopen!

avatar van Movie-Addicted

Movie-Addicted

Beetje vage film en onduidelijk. Uit de mascotte is geen woord te krijgen, en blijft alleen de boel aanstaren en observeren.

Halverwege afgehaakt.

2.5 voor het acteren.

avatar van Hoggiebro

Hoggiebro

Met de titelmuziek van Nightwish, wil deze ook wel een keer zien