Utah Blaine (1957)
Geregisseerd door: Fred F. Sears
Met onder meer: Rory Calhoun, Susan Cummings en Angela Stevens
6,3 (485)
Plot Utah Blaine
"Faster'n lightning with his fists ... even faster'n that with his guns !"
De gunslinger Utah Blaine redt de rancher Joe Neal uit handen van outlaws, die onder aanvoering staan van de meedogenloze Russ Nevers. Utah krijgt vervolgens een baan op Joe's ranch aangeboden als voorman. Wanneer op een dag Joe toch wordt vermoord, krijgt Utah de leiding over de ranch. De aantrekkelijke Angie Kinyon wordt nu Utahs concurrente en tegenstandster. Daarnaast wil Utah gaan jagen op de outlaws Russ Nevers en Nink Witter, die hij verantwoordelijk acht voor de dood van Joe.
Utah Blaine
Angie Kinyon
Mary Blake
Gus Ortmann
Rip Coker
Rink Witter
Russ Nevers
Tom Cory
Jug Davis (as Norman Frederic)
Joe Neal
Dogie Hogan
wie heeft deze dvd?
In deze Western ontbreekt echter een sheriff, deputy en/of marshall…
mr rumson
Utah Blaine is gebaseerd op een boek van westernschrijver Louis L'Amour.
Of deze film veel overeenkomsten heeft met het boek weet ik niet .
De film is mij goed bevallen het verhaalt stelt niet zoveel voor .
Maar de hoofdrol spelers acteren niet onverdienstelijk.
Opvallend daarbij vond ik de actrice Susan Cummings die mij op de een of andere manier aan Yvonne De Carlo deed denken .
Het sfeervolle stadje en de buitenopnames in prima zwart wit beeld zorgen voor de juiste western sfeer.
Hoewel er genoeg actie inzit vond ik deze niet zoveel voorstellen .
Al met al een degelijke western.
clubsport
aardige western maar verder niet echt eentje die boven de middelmaat uitsteekt .
trebremmit
Weet iemand ook of deze dvd ingebakken ondertitels heeft, ik kan zelf geen Frans lezen.
- 19680 berichten
Het zou mij verbazen als die Franse subs verwijderbaar blijken te zijn.
Ik heb meerdere films van die serie, en daarvan zijn de subs ingebakken.
trebremmit
Ik las op fiftieswesterns dat sinds een paar jaar de subs verwijderbaar zijn, ook bij deze.
- 19680 berichten
Dat is heel goed nieuws, want de beeldkwaliteit van die DVD's is doorgaans erg goed.
trebremmit
Ik heb de Franse dvd in bezit en vandaag gezien, aardige film maar wel een beetje standaard. De subs zijn verwijderbaar en het beeld is goed.
- 19680 berichten
Een waar genot om deze degelijke western weer eens terug te zien.
Gisteravond zelfs in kleur.
Wat is het toch dat westerns als deze een onbeperkte houdbaarheidsduur geeft voor mij?
Met tussenpozen van een aantal jaren kan ik deze met hernieuwd plezier bekijken.
De aanwezigheid van Rory Calhoun speelt in dit geval zeker de grootste rol.
Ik kan mij maar weinig acteurs voorstellen met een even grote uitstraling voor het genre.
Een beetje 'bad ass"type, waarmee je het niet aan de stok moet krijgen
(overigens ook niet in zijn privé leven)
Neem daarbij de sterke cast, met bijna allemaal bekende gezichten, en de setting, en je zit als fifties western fan helemaal goed.
Meer hoeft het voor mij niet te zijn.

paardgunshot woundsaddletough girl