• 9.374.495 stemmen

Met onder meer: Christoph Bach, Nina Fog en Friederike Kempter

Gesproken taal: Duits en Japans

Plot Polder

"Become A Game"

Ryuku, de weduwe van game-ontwikkelaar Marcus, moet op een pijnlijke manier ondervinden dat de videospellen van haar man uiterst gevaarlijk zijn. Wanneer haar zoon Walterli zich op één van de NEUROO-X-apparaten aansluit, wordt hij meegezogen in een digitale wereld waaruit hij nog moeilijk kan ontsnappen. Daarom moet Ryuku de virtuele parallelle wereld nabouwen om haar zoon te redden.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van perceived

perceived

Geen filmpje uit de polder dus, maar misschien toch wel leuk dit

Staat op Prime ... nog nooit van gehoord, maar lijkt me wel interessant!

avatar van leatherhead

leatherhead

Ook op US iTunes trouwens, ziet er wel bijzonder uit idd.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Een Zwitserse inspiratie van Miike?

Ja, ik blijf het zeggen: Uit Zwitserland hoor je maar weinig over films, laat staan SF. Slechts Cargo zit nog vers in mijn geheugen en dit werkje viel ook wel snel op. Een film genaamd Polder, uit Zwitserland, met Japanse invloeden.

Het begin komt nog vrij moeilijk uit de verf; misschien ook omdat de ondertitels ontbraken en dat Zwitsers-Duits echt wel even anders is. Het is nog vrij experimenteel en vaag en de gang lijkt wel behoorlijk traag te zijn. Wel mooie virtuele knutselwerk van het Zwitserse alpenlandschap en de combinatie met het Japanse feodalisme en vele switchen tussen zwart wit en futuristische fluorescente kleurenfilters, ook al zie je dat het niet echt veel gekost heeft. Pas in de laatste kwart lijkt er een beetje gas op te komen en is er plaats voor actie.

Een interessant concept dat in praktijk nog erg lang op zich laat wachten en niet bepaald weet waar het heen wilt gaan, maar het idee is op zich nog niet verkeerd.

Redelijk.