• 9.372.961 stemmen

Drei Männer im Schnee (1955)

Komedie / Romantiek | 90 minuten

Genre: Komedie / Romantiek

Alternatieve titel: Three Men in the Snow

Oorsprong: Oostenrijk

Geregisseerd door: Kurt Hoffmann

Met onder meer: Paul Dahlke, Claus Biederstaedt en Günther Lüders

Gesproken taal: Duits

Plot Drei Männer im Schnee

Miljonair Schluter (Paul Dahlke) is niet tevreden met zijn leven. Hij wil zich een keer als een eenvoudige, arme man onder de mensen begeven. Hij wint een wintersportvakantie en reist naar het hotel af als arme man. Zijn butler Kesselhutt (Günther Lünder) schrijft zich in als rijke man om zijn baas te ondersteunen. De derde man, Dr. Fritz Hagedorn (Claus Biederstaedt), is een echte arme man die ook een wintersportreis wint. Omdat Schluter zijn dochter Hildegard (Nicole Heesters) en de huisdame van het hotel laat weten dat er een miljonair anoniem in het hotel wil verblijven, wordt Fritz Hagedorn als miljonair gezien. Als de dochter en huisdame ook nog naar het hotel afreizen is de verwarring compleet. Daarbij ontmoeten Fritz Hagedorn en Hildegard Schluter elkaar en ontstaat er een romance.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Geheimrat Schlüter

Graswander Toni

Direktor Kühne

avatar van Muijs

Muijs

Voor mij de moederfilm van al dit soort films. Lekker over je heen laten komen. Nergens aan denken, gewoon genieten en lachen. Het heeft mij 10 jaar gekost om deze film op VHS te kunnen kopen. Meteen op DVD gebrand. Deze film leen ik niet uit. Deze wil ik zelf nog wel 1000x bekijken, want ik krijg er geen genoeg van. Heerlijk.

Geen actie, geen sciencefiction, geen doden en om de gewonden kun je lachen, gewoon een mierzoet verhaal met een happy end. Houd je niet van een mierzoet verhaal dan a.u.b. NIET kijken.

Alhoewel? Kijken? De rechten van deze film zijn door de Amerikanen overgenomen maar men liet mij weten dat deze film niet uitgebracht zou worden omdat men er geen markt in ziet. Prima... Houden zo, want op dit moment is mijn Originele VHS+Copie DVD + Boek meer dan 200 Euro waard

5 Sterren kan ik maar geven. Maar die krijgt die dan ook.

avatar van HansO

HansO

Vanaf 3 december 2010 is deze op DVD verkrijgbaar voor € 13,95 o.a. bij Amazon!!

avatar van stinissen

Ieder zijn smaak maar deze film is best aardig maar absoluut geen meesterwerk en ja ik ben gek op Duitse films maar deze is echt niet zo bijzonder.

avatar van Grindhouse62

Grindhouse62

• 2065 berichten

Heb ook heel wat heimatfilms in mijn collectie, waaronder ook deze. Is lang geleden dat ik deze heb gezien. Heb hem even op een papiertje genoteerd en wordt dus binnenkort even weer gekeken.

avatar van Grindhouse62

Grindhouse62

• 2065 berichten

Heb deze heimatfilm vandaag herzien na vele jaren. Wist er niets meer van. Dit is gewoon een leuke doorsnee heimatfilm zoals velen. Was leuk om eens weer te hebben gezien.

avatar van ovattion

ovattion

Ik sluit me volledig aan bij de reactie van Muijs. Heerlijke film. Uiteraard met een jaren 50 sfeer. Voor mij een film die ik jaarlijks tijdens de kerstperiode opnieuw bekijk en het verveelt nog steeds niet. Acteurs hebben er ook duidelijk plezier in.

En inderdaad, geen film met hoogstaande actie of iets dergelijks , maar daar leent het verhaal zich natuurlijk ook niet voor. Misschien wat 'zoet' (en daar ben ik normaliter niet altijd een fan van), maar dit is een prima verfilming van het 'good feeling' verhaal van Erich Kästner. Verder niets aan toe te voegen.

avatar van Kuck-x

Kuck-x

Ik heb mijn waardering zojuist met een vol punt verhoogd. Na jaren weer eens bekeken en wat een geweldig leuke productie is dit. Erich Kästner beschikt over buitengewone humor, mild en scherp tegelijk, raak maar altijd goedmoedig. Geen wonder dat de nazi's een hekel aan hem hadden. Ironie is een machtig wapen...
Van meet af aan is duidelijk dat hij zelf het draaiboek schreef voor deze verfilming van zijn succesvolle roman uit 1934. Alle rollen zijn perfect gecast, met een extra chapeau van mij voor Günther Lüders als bediende Kesselhut. In alle settings voert een heerlijke sfeer de boventoon. Ik zie deze film nergens de mist in gaan - al is de 'Ski heil'-grap op het randje ... maar als je het van iemand accepteert is het wel Kästner .