• 9.370.978 stemmen

Geregisseerd door: Peter Ho-Sun Chan

Met onder meer: Alan Tam, Maggie Cheung en Eric Tsang

Gesproken taal: Kantonees

Plot Seung Sing Gusi

Alan and Eric zijn twee jeugdvrienden die elkaar na lange tijd weer terugzien. Ze starten een zaak samen, maar wanneer ze Olive ontmoeten krijgt hun vriendschap het zwaar te verduren. Zowel Alan als Eric hopen Olive voor zich te winnen, Olive op haar beurt valt voor Alan, maar bouwt ook een hechte vriendschap op met Eric. De drie raken er niet uit en gaan elk hun eigen weg, tot ze elkaar jaren later weer tegen het lijf lopen in San Francisco.

Mnee.

Zeer vroege Peter Chan, da's al eerder gebleken dat hij toen nog niet echt in staat was om echt goeie films te maken. Deze bewijst dat nog maar eens, zelfs met een Maggie Cheung ter beschikking wil het niet echt vlotten.

Voor een drama is de stijl van acteren gewoon té overdreven. Ik vind Eric Tsang een leuk ventje, maar in een rol als deze blijft hij gewoon niet drijven. Zeker niet in een jaren '80 of '90 HK film, die toch getypeerd worden door stevige overacting. Enig drama of romantiek wordt dan sowieso al de kiem in gesmoord.

Cheung zelf doet het nog wel aardig maar wordt in de steek gelaten door de rest. Alan Tam is vooral te identiteitsloos om veel indruk te maken. Verhaaltje is klassiek en visueel stelt het ook niet veel voor. En de soundtrack kan je ook gewoon links laten liggen, of je moet een zwak hebben voor Chinezen die Amerikaanse klassiekers verkrachten.

Vallen zelden mee dit soort films, maar wie niet waagt wie niet wint natuurlijk. En daarmee kunnen we weer een oude Peter Chan doorstrepen.