Ssunday Seoul (2005)
5,5 (147)
Gesproken taal: Koreaans
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Plot Ssunday Seoul
Sunday Seoul is een aaneenschakeling van drie korte filmpjes over een weerwolf, een psychopathische seriemoordenaar en een martial arts leerling. Ze vormen een mix van science fiction, actie, fantasy en martial arts. De Weerwolf; de scholier Do-Yeon Bong (Tae-Gyu Bong) zit midden in de puberteit en zijn jeugdproblemen zijn heel herkenbaar: hij is verliefd op zijn beeldschone klasgenote Ji-Yeon (Eun-Ah Ko), maar maakt geen enkele kans. Opeens verloopt zijn leven heel anders dan verwacht - hij verandert in een meedogenloze weerwolf! De Bezoeker; een onbekende man (Seong-Bin Park) zoekt na pech met zijn auto onderdak bij een nabijgelegen huis en wordt hier binnengelaten door de jonge bewoonster. De man ontpopt zich echter als een psychopathische seriemoordenaar... De Jonge Avonturier; de jonge Young-Ja komt met de doodskist van zijn vader in een stad aan. Hij vraagt een man genaamd Typhoon (So-You Kim) om hem de fijne kneepjes van de martial arts te leren, zodat hij de dood van zijn vader kan wreken. De opleiding is zwaar, maar Typhoons dochter helpt de jongen. Is hij klaar voor zijn wraak?

Kjell1408
Op zich niet slecht, maar het had allemaal veel beter kunnen zijn. Echt veel komische elementen heb ik niet gezien en ook 3 kort verhalen, ik weet niet. Het eerste verhaaltje vond ik nog het beste.
Gewoon middelmatig vermaak.

Erwinner
Ik had zin in in een knotsgek avontuur en dat heb ik bij deze geweten.
Jammer dat de soundtrack tegenviel, dit gecombineerd met een heel slecht afgestelde front speaker die veel te zacht stond afgesteld waarbij corrigeren weinig invloed had.
Maar afgezien van het het audio gedeelte was dit wel een hele vreemde ervaring. Veel clichés die op de hak worden genomen, knotsgekke onverwachte wendingen en weet ik veel wat er nog meer langs kwam , met verbazing gekeken dus.
Zat eigenlijk door die krankzinnigheid in een soort van filmtrance,
kon het daardoor ook niet laten bezinken, en moet dit nog maar eens in een andere staat van bewustzijn opnieuw beoordelen.
Visueel zat het in ieder geval zeer goed in elkaar, lekker ritmisch gefilmd ook verder, no waste of time en voor weinig mensen weggelegd denk ik.
3.7* voorlopig.
YouTube - Ssunday Seoul (2006) - (Sseondei Seoul) Trailer Vette spoiler's zijn onmogelijk.

belchinees
Teen Wolf 3.0*
Zowat een typisch tieneronderwerp. Jongen die gepest wordt, wordt verliefd op het mooiste meisje van de klas. Echt origineel is dit dus niet te noemen.
De cast kan ik niet echt slecht noemen, ze spelen allemaal hun rol, maar ik heb iets tegen die stereotype Koreaanse jeugd. Dat meisje mocht dan wel weer gezien worden, vooral in dat stukje aan het zwembad, met zo'n dromerige filter erover.
Verder ook nog een interessante cameravoering gezien wanneer de hoofdrolspeler probeert te vechten tegen zijn gedaanteverandering.
The Visitor 2.5*
Ook dit start weer alles behalve origineel. Man valt in panne en zoekt hulp, belt aan bij iemand en dan blijkt dat de man een seriemoordenaar is, blabla. Gelukkig heeft het me toch weten verrassen met een onwaarschijnlijke plotwending, en maakte dit deeltje toch nog wat interessant.
Uitgezonderd van het begin en het einde (droog), is dit geen komedie te noemen, dit was een thriller-ish stukje.
Ook hierin weer 2 gelijkaardig leuke shots gezien, waarin de camera in een spiegel zat te filmen, en zo stilaan uitzoomde. En dit ook met een tv. Simpel, maar ik vond het toch iets hebben.
(The Young Adventurer? - ik heb geen titeltje gezien) 4.5*
Start erg leuk! Komt ook het origineelst over de vloer, en ziet er ook visueel het best uit. Alleen iets op dat geel-zwart martial arts move-gedoe aan te merken, samen met de splitscreens... zien er wat te amateuristisch en goedkoop uit.
Ook hier heeft het mij weer weten te verrassen met zo'n plotwending, zowat het beste moment van heel de film.
Deeltje 4, einde 0.5*
Dit was overbodig. Gaat over 2 tieners die in zowel deel 1 als 2 verschijnen. Wel kort, maar gewoon nutteloos en sfeerbedervend om mee te eindigen.
Algemeen ben ik min of meer tevreden, maar deeltje 1 en 2 komen een stuk te kort hoor. Deel 3 maakt alles weer goed, en heeft me toch nog goed kunnen laten genieten. Ook wel tevreden van de variatie tussen de 3 delen, wat drama, wat semi-horror, wat komedie en martial arts. De hele film is luchtig, en kijkt gemakkelijk weg. Positief ook wel zijn die plotwendingen.
Ik ga héél mild zijn, omdat ik alles te samen net aan 3* kom, geef ik toch een 3.5*.

neo
(The Young Adventurer? - ik heb geen titeltje gezien)
Na ongeveer een minuut of 4 verschijnt de titel.

Tonypulp
Teen wolf:
Erg leuke opening, visueel dik in orde, leuk klein verhaaltje en prima cast. Vond de verandering van de jonge naar een weerwolf erg fraai in beeld gebracht. Doet eigenlijk alles wel goed maar echt speciaal is het allemaal niet
Visitor:
Leukste van de drie, by far het geinigste verhaaltje met een lekker mysterieus sfeertje en een toffe twist. Absoluut geen origineel verhaal, maar dankzij de visuele flair en de sfeervolle locatie weet het toch te overtuigen
Young Adventurer:
Begint een stuk humoristischer dan de andere twee. Daarna word het voor mij wat minder interessant met de training, nog wel wat geinige momenten en bijzonder veel fraaie shots! Daar weet het toch nog veel uit te halen waardoor het boeiend blijft. Niet bijzonder, maar absoluut makkelijk verterbaar en lekker voor het oog.
Dat laatste deel was ook wel geinig, niet écht grappig, niet écht origineel.. maargoed, 2 extra minuutjes zijn wel leuk, doet verder niets af aan het geheel!
Zeer goed vermaakt met deze drie leuke filmpjes, 4*.

Angelina Jolie (48) kondigt vertrek uit Hollywood aan, Gabberfilm 'Hardcore Never Dies' met Jim Deddes deze week te streamen | MovieMeter Recap

Televisieschrijver, producent en 'All in the Family'-bedenker Norman Lear (101) overleden

Apple TV+ deelt nieuwe trailer voor 'Band of Brothers'-vervolg 'Masters of the Air'

De vijf best beoordeelde films van de jarige Judd Apatow (56)
Realtimes | Publishing Network
Social media