• 9.370.349 stemmen

Geregisseerd door: Yuhang Ho

Met onder meer: Choon Wai Kuan

Gesproken taal: Kantonees

Plot Tai Yang Yue

De jonge Tung, tussen zijn middelbare school en zijn universiteit in, is vanuit zijn geboortedorp aangekomen in de grote stad Kuala Lumpur. Hij zoekt en vindt zijn criminele oudere broer. Voordat hij terugkeert naar huis is Tung al twee keer beroofd. Thuis wacht hem de confrontatie met de op haar zak levende vrijer van zijn moeder, waarna hij wordt opgenomen in het huis van zijn oom en tante.

avatar van gotti

Draait op het IFFR...

avatar van starbright boy

Van de regisseur van Sanctuary, de film die twee jaar terug laatste werd in de publieksstand maar ik wèl kon waarderen.

avatar van gotti

Prachtfilm. Misdaad en een coming-of-age verhaal verpakt in een film over "naar huis gaan", aldus regisseur Yuhang Ho tijdens de Q&A. Bij vlagen uitermate herkenbaar...

avatar van davidov

davidov

gotti schreef:

Niks aan toe te voegen

avatar van Mochizuki Rokuro

Mochizuki Rokuro

Oej, dit is echt een fijne film. Het verhaal over een jongen die zijn geluk in de stad beproeft en van een koude kermis thuiskomt (zoals de synopsis van de IFFR-catalogus droogjes opmerkt) is al vele malen vertoond.

Maar als ze zo mooi zijn als deze kan ik er wel honderd zien.

Mooi neergezet waren de cultuur in de stad, maar vooral die buiten het hectische KL op het platteland, de familierelaties, het dagelijks leven (school, werk) het eerste vriendinnetje, etc etc.

Een hele stap voorwaarts na het rammelende Sanctuary

avatar van starbright boy

Ik vond Sanctuary een soort ongeslepen diamant. Een ruwe film, maar het deed me wel wat. Dit is vergeleken bij Sanctuary een beresnelle film (maar vergeleken bij 95% van de films nog steeds zeer traag). En waar Sanctuary een gesloten, soms haas hermetische indruk maakte is Rain Dogs veel zelfverzekerder en veel opener.

Graag meer films die met een stilstaand shot en een mooi lied eindigen trouwens.

Ho Yuhang blijf ik met veel interesse volgen. Ben zeer benieuwd wat zijn volgende stap zal zijn.

Dikke 3.5*

avatar van danuz

danuz

starbright boy schreef:

Precies, erg fijn.

Een alleraardigste film, die jammer genoeg nergens uitblonk, althans, misschien op het gebied dat het gewoon lekker voortkabbelde.

Nergens werd hij bijzonder mooi of ontroerend, maar ook nergens saai. Een mooie inkijk in het leven van een jongen die het allemaal even niet precies weet, maar gewoon doorleeft. 3,5*

avatar van Wadjoe

Wadjoe

Heb de poster veranderd naar een officiële poster ipv van een still.

avatar van Chuck Taylor

Chuck Taylor

• 1953 stemmen

Wadjoe schreef:

Heb de poster veranderd naar een officiële poster ipv van een still.

Goed dat je het even vermeld, ik had het namelijk niet gezien ...

avatar van stinissen

Ik ben minder te spreken over deze film de film kon me maar matig boeien en sprak me totaal niet aan.