• 9.372.347 stemmen

Geregisseerd door: Leste Chen

Met onder meer: Terri Kwan en Jason Chang

Gesproken taal: Mandarijn

Plot Zhaibian

Twintig jaar geleden gebeurde er een onverklaarbare massazelfmoord in het huishouden van de miljonairsfamilie Yang. Slechts één persoon overleeft deze tragedie en erft het huis. Er gebeuren echter nog altijd geheimzinnige dingen in het huis en het lijkt wel of het kwaad op zoek is naar het laatste familielid.

Hsu Xiao Yo

Dance teacher

Mortician

avatar van Klaarsz

Klaarsz

Niet zo'n geslaagde verhaallijn. Kon ook niet echt boeien omdat de enige manier om de spanning op te bouwen de muziek was.

avatar van dirk1978

dirk1978

Ik vond hem wel goed eigenlijk

avatar van god1

god1

vond hem best goed voor een avondje onderuit en spannend genoeg

Leunt dicht aan bij de Chinese horror.

Vooral veel kleurenpracht, heerlijk stijlvolle soundtrack en een verhaal dat zich deels op horror en deel op drama baseert. Vooral dat laatste lijkt erg typisch aan de Chinese horrorfilms, die daardoor minder eng zijn maar wel een mooiere sfeer uitstralen.

Erg cool verhaal vond ik ook wel, echt prachtig in beeld gebracht. Ook erg mooie locaties, de desaturatie van de kleuren werkte echt perfect. Geheel is erg sfeervol en weet erg makkelijk te boeien tot het einde toe.

Niet meteen voor mensen die gokken op scares en pure spanning, maar wie een mooie, sterke en sfeervolle mysterieuze film wil kijken kan weinig fout doen met deze.

Dikke 4*

avatar van Phantasm

Phantasm

Echt horror vond ik dit niet, verder was het redelijk.