• 9.370.987 stemmen

Alternatieve titel: The Killer Next Door

Geregisseerd door: Christopher Haifley

Met onder meer: Adam Scott, Mark Pellegrino, Aimee Graham

Plot Ronnie

Ronnie Schwann is een jonge man die niet veel bereikt heeft in z'n leven. Hij woont in een vervallen schuur achter het huis van zijn moeder, een kettingrookster die de dag niet doorkomt zonder een reeks oppeppers, pijnstillers en antidepressiva. Zelf werkt hij bij een opvanghuis voor verstandelijk gehandicapte mensen; werk dat hij vooral uit gemakzucht doet, omdat dat huis toevallig even verderop in de straat staat. Op een dag komt zijn moeder in het ziekenhuis terecht. Diezelfde dag loopt toevallig één van z'n patiënten voor zijn woning te dolen. Hij is seksueel geprikkeld door haar en neemt haar mee naar z'n slaapkamer, waar hij haar begint te betasten. Juist op dat moment komt zijn agressieve broer langs, die zojuist uit de gevangenis is vrijgekomen. Ronnie probeert de vrouw wanhopig te verbergen voor zijn broer en voor de overige werknemers van het opvanghuis, die hem om hulp komen vragen. Al zijn pogingen ten spijt, raakt hij vanaf dat moment steeds dieper in de nesten en een rampzalige afloop lijkt onvermijdelijk...

avatar van De_Hollander

De_Hollander

Spannende film zoals ook op andere sites staat beschreven door andere

avatar van Nixon17

Nixon17

Het is bijna lachwekkend hoe die arme jongen zich in de nesten werkt. Ik geef een 2 omdat het verhaal een beetje slap is geen actie, geen humor het enige wat goed aan deze film is dat je blijft kijken omdat je benieuwd bent wat voor domme stap die gozer nu weer gaat zetten.

avatar van Skuller

Skuller

soms heb je ,dat als je een film kijkt,dat je denkt,slechter dan dit kan niet,nou deze film bewees het tegendeel,het kan altijd slechter.

wat een prut dit zeg.verschrikkelijk slecht geacteerd. verhaal slecht ,tja wat niet eigelijk .

0,5 punten ,omdat het niet lager kan

avatar van nightbreed

nightbreed

Deze film heeft een origineel script maar helaas zijn een paar acteurs niet al te overtuigend.

De hoofdrolspeler doet het goed maar zijn 'slechte' broer en z'n vrienden zijn veel te 2-dimentionaal.

Helaas hebben ze deze film goed verneukt door de film in 4:3 uit te brengen waardoor veel scenes er totaal niet meer uitzien, zoals halve gezichten en acteurs die helemaal uit beeld zijn.

Dit is trouwens meer een dramafilm dan een thriller.

avatar van RuudC

RuudC

Toch een klein wonder hoe dit soort prullaria hier in de schappen terecht komen. The Killer Next Door is een (very) low budgetfilm die alleen maar wat wil bereiken door wat onconventionele thema’s aan te snijden. Een nietsnut die opgewonden raakt van dames in een gesticht die zich te pas en te onpas uitkleden, klinkt eerder als een slechte komedie dan een thriller. Naja, een thriller is het eigenlijk ook niet echt. De vrijgekomen broer is inderdaad geen lieverdje, maar hij blijkt gewoon een clown te zijn. Van spanning is nauwelijks sprake. Dan blijft alleen de eerste sul over die door gekke beslissingen steeds verder in de problemen komt. Van The Killer Next Door kan ik onmogelijk onder de indruk raken. Daarbij is dit eerder een hobbyproject dan een volwaardige film. Het kan heus wel slechter, maar dit zou ik niemand aanraden.

avatar van Phantasm

Phantasm

Je moet dit leuk vinden, eigenlijk had ik er helemaal niets mee.