• 9.369.514 stemmen

La Planète Blanche (2006)

Documentaire | 86 minuten

Genre: Documentaire

Alternatieve titel: The White Planet

Oorsprong: Canada / Frankrijk

Geregisseerd door: Thierry Ragobert, Thierry Piantanida en Jean Lemire

Met onder meer: Jean-Louis Étienne

Releasedatum: 7 december 2006

Plot La Planète Blanche

Deze documentaire geeft ons een beeld van de schoonheid van de Noordpool en het leven van de dieren onder extreme omstandigheden. Onder meer ijsberen en walvissen leveren het harde strijd tegen de elementen, van hartje winter tot aan de periode waarin de zon doorbreekt.

avatar van tsjidde

tsjidde

Sinds wanneer leven er ijsberen op Antarctica?

avatar van Mug

Mug

tsjidde schreef:

Sinds wanneer leven er ijsberen op Antarctica?

Goede vraag, vond het ook opvallend. Degene die de synopsis vanuit het Frans had vertaald, ging er blijkbaar klakkeloos vanuit dat l'Arctique Antarctica betekent. L'Arctique is de Noordpool. (wordt aangepast in de synopsis)

avatar van james_cameron

Prachtige opnamen in deze iets te breed opgezette documentaire. Men wil teveel dieren en leefsystemen aandacht geven, waardoor bepaalde soorten er bekaaid afkomen en er weinig focus is. Neemt niet weg dat het ademloos kijken is naar de prachtige landschappen en de subliem in beeld gebrachte dieren van de ijswereld. Lijkt wel wat op de briljante BBC-docu serie The Blue Planet, en het heeft ook wel wat weg van Luc Besson's Atlantis.

avatar van MarkFish

MarkFish

Ik ga deze film vanavond in de bioscoop bekijken. Bij gebrek aan beter, moet ik zeggen. Lekker anderhalf uur chillen en naar mooie beelden kijken.

avatar van Nomadi

Nomadi

Mooie beelden van het leven op de Noordpool. Ik heb dieren gezien waarvan ik niet wist dat ze bestonden, en deze werden op een mooie manier in beeld gebracht. Wel vond ik de muziek af en toe te nadrukkelijk aanwezig, met name aan het eind van de film waarbij steeds dezelfde kreet herhaald werd was dit irritant.

avatar van neo

neo

De grote Franse natuur documentairemakers blijven prachtige cinema aan te leveren, zo ook met La Planete Blanche. Het blijft mij verbazen hoe ze zich in het nauw hebben moeten drijven om dingen te filmen. Componist Bruno Coulais, die veel van dit soort films scoort, levert ongelooflijk mooie muziek aan, was het niet soms wat stilte geen kwaad kon. Een waar spektakel op het witte doek. 4 sterren

avatar van nicoot

nicoot

Prachtige mise-en-scene van het leven op de Noordpool en de kreet naar de mensheid om dit ongerept stukje natuur te redden. Sinds xx tijd (waarschijnlijk niet zo lang) is al twee keer de oppervlakte van Frankrijk weggesmolten op Arctica. Beklijvende beelden van de spelende ijsberen in slow motion naar het einde toe, echt chic!

avatar van vph1272qm

vph1272qm

hele mooie beelden, jammer van die irritante muziek met dat geschreeuw, heb er zelf maar andere muziek bij opgezet.

avatar van tsjidde

tsjidde

Ik vond de muziek ook af en toe niet helemaal passen. Niet dat het héél erg irritant was, maar wel storend genoeg dat het me een paar keer opviel. Gewoon het geluid wat zachter zetten en genieten van de prachtige beelden.

avatar van nijntje17

nijntje17

tsjidde schreef:

Daar ben ik het ook mee eens, voor de rest waren het inderdaad prachtige beelden. Bijvoorbeeld die scene met die poolvos die die (volgens mij) hamster te pakken krijgt.

avatar van Zeriel

Zeriel

Supermooie beelden en verrassende dieren, met de klapmuts, de narwal en die dolfijnachtige witte walvisjes & co. lijkt het net een andere planeet.

Enige minpunt was idd de muziek. Het zou prettig zijn als je de film zonder zou kunnen kijken. Bij films als deze moet de muziek niet teveel de aandacht opeisen en dat deed het juist wel.