• 9.370.399 stemmen

The Wolf Knife (2010)

Geregisseerd door: Laurel Nakadate

Met onder meer: Dave Cloud, J. Fred Cloud, Christina Kolozsvary

Plot The Wolf Knife

Zomer in Florida. Twee zestienjarige vriendinnen zijn even verveeld als dat ze verontrust zijn door de aanstaande bruiloft van de moeder van een van hen met een nogal vreemde, viezige man. In een opwelling besluiten ze midden in de nacht naar Nashville te vertrekken. Onderweg wacht meer verveling, meer vreemdheid en meer verontrusting.

avatar van beavis

beavis

Tweede speelfilm van een regisseur die bekend is geworden met confronterende performance-video's, waar deze fictionele narratief een duidelijke voortzetting van is. Denk Harmony Korine met een 'feministische' insteek, of een mumblecore film met iets meer 'arty' franjes. Zeer low-budget en de soms wat ongemakkelijke scenes maken het niet gelijk breed toegankelijk, maar dit raakte me wel en bevalt me ondertussen ook beter en beter.

Let ook op de rol van Dave Cloud, de lokale legende uit Nashville die ook bekend is van rollen in Gummo en Trash Humpers. Cloud overleed begin vorig jaar overigens, weer een verlate RIP.

Dave Cloud After The Premiere of The Wolf Knife - YouTube

avatar van Fransman

Fransman

Twee meiden die thuis ontvluchten en op een roadtrip gaan. Daar zijn meer films over gemaakt. Ik hou daar wel van. Vanwege de onvoorspelbaarheid en de onverwachte gebeurtenissen, ook al hoeft er niet zo veel te gebeuren. Maar ik vond deze film wel erg minimalistisch en ik kon de 'gebeurtenissen' niet plaatsen. Zat me steeds af te vragen, waar kijk ik nou naar? Een soort studie van verveling, van zinloosheid, vervreemding? Zou kunnen. Maar ik kon er niet veel mee. Wat me opviel, was dat er in de gehele film een soort erotische onderstroom zit, die nergens aan de oppervlakte komt. Maar dat kan ook mijn inbeelding geweest zijn.