• 9.370.349 stemmen

Viktor & Rolf: Because We're Worth It (2005)

Documentaire | 60 minuten

Genre: Documentaire

Oorsprong: Nederland

Geregisseerd door: Femke Wolting

Gesproken taal: Engels en Nederlands

Plot Viktor & Rolf: Because We're Worth It

Regisseur Femke Wolting volgt het modeduo dat zich in rap tempo ontpopt als internationaal merk en modehuis met een eigen parfum, catwalk-collectie en een brillen- en schoenenlijn. Kunnen de ontwerpers hun originaliteit en identiteit behouden in de commerciële modewereld van de LVMH's en Gucci's?

avatar van danuz

danuz

Alleraardigste documentaire over 'Neerlands trots' Viktor & Rolf. Ik heb altijd al een haat-liefde verhouding met mode gehad. Aan de ene kant is het een kunstvorm, en worden er prachtige collecties gemaakt. Ook de fotoreportages zijn vaak erg mooi. Aan de andere kant hangt er vaak een erg oppervlakkige sfeer omheen, kijk naar de talloze celebrities die met bepaalde merken lopen te pronken, jugh.

Viktor & Rolf's kleding vind ik best mooi, vooral de in de docu getoonde collectie met vrouwen als herten. De presentatie van de kledij (modeshow) is mooi gedaan, met de muziek.

De docu zelf verteld over de periode vanaf 2004 tot nu. Hoe ze doorbreken. Meer dan dit dan ook eigenlijk haast niet, en dat is toch wel jammer. De documentaire blijft daardoor een beetje aan de oppervlakte zweven. Hierdoor scoort hij bij mij niet heel hoog. Een aardig werk om gezien te hebben, meer niet.

avatar van neo

neo

Denk er precies hetzelfde over. Wolting's documentaire over sneakers lijkt mij stukken interessanter.

avatar van coldheaven

coldheaven

Rot TV geeft geen beeld.

Jammer dan

avatar van Chuck Taylor

Chuck Taylor

• 1953 stemmen

danuz schreef:

Dit onderscheid wat je maakt hier, is denk ik ook door te trekken naar mode opzich. Zo heb je de mode die draait om artistieke uiting, iets unieks en moois willen creeren en de mode die voornamelijk op een merk-imago draait. Als een Louis Vuitton die ooit mooie authentieke tassen maakte, het tegenwoordig vooral moet hebben van haar naam en logo en daar ook lekker op inspeelt. Van die laatste moet ik ook niks hebben

avatar van james_cameron

Onderhoudende documentaire over de dagelijkse realiteit en het harde werk dat schuilgaat achter het opvallende modeduo. De fly-on-the-wall aanpak werkt goed en het is verfrissend een keer geen interviews en pratende hoofden tegen te komen. Hierdoor is alles wel wat meer afstandelijk en diepgravend is de docu bepaald niet, maar met slechts een uur speeltijd wordt dit nergens een probleem.