• 9.371.792 stemmen

Sazan Aizu Seima Densetsu (1995)

Animatie / Fantasy | 140 minuten (miniserie, 3 delen)

Genre: Animatie / Fantasy

Speelduur: 140 minuten (miniserie, 3 delen)

Alternatieve titels: 3x3 Eyes: Legend of the Divine Demon / 3×3 EYES 聖魔伝説

Oorsprong: Japan

Geregisseerd door: Kazuhisa Takenouchi en Seiko Sayama

Met onder meer: Kouji Tsujitani, Megumi Hayashibara, Akiko Takamura

Plot Sazan Aizu Seima Densetsu

Pai en Yakumo zijn van elkaar gescheiden, en Yakumo reist de wereld rond om Pai terug te vinden. De demonen hebben haar in hun macht, en doen er alles aan om Yakumo bij haar weg te houden. Toch is de band tussen beiden te sterk, en vinden ze elkaar weer. Tijd voor Pai en Yakumo om finaal komaf te maken met hun tegenstanders.

avatar van SuperSideSwipe

SuperSideSwipe

Nog altijd een zeer goede serie.

Het is me nier niet geheel duidelijk op deze site. Er staan 2 verschillende 3x3 Eyes op. Dus hoe bij deze verpakking de 5 delen verdeelt zijn weet ik niet precies.

Maar ik ga ervan uit dat dit deel 4 en 5 moet voorstellen gezien de omschrijving.

Helaas is de leuke gedeelte van Pai's persoonlijkheid helaas nauwlijks meer in deze delen. Maar evengoed zeer goed.

4,0

avatar van belchinees

belchinees

SuperSideSwipe schreef:

Sazan Aizu bestaat uit 2 delen; Sazan Aizu en Sazan Aizu: Seima Densetsu. Het eerste bestaat uit vier delen, en deze uit drie.

Tussen aflevering 2 en 3 zat wel een dikke maand bij mij, dus de feeling was er wat uit. Maar itt SuperSideSwipe vond ik dit deel stukken beter en interessanter dan deel 1; stuk boeiender, beetje emotioneel naar het einde toe, en een mooie afsluiter.

avatar van Fixi88

Fixi88

Vond het begin wat minder dan van de vorige maar het laatste deel van de mini-serie ( The Return) maakt veel goed. De demonen zien er ook wel wat minder uit dan het vorige deel. Wel aardig maar ik heb geen vrede met dit einde. Had liever gezien dat Lord Shiva werd verslagen

Goed.

Interessant vervolg op de eerste reeks. Ditmaal ligt het niveau van de animatie net iets hoger, de demonen zijn dan weer net wat minder speciaal. En zo blijft de kwaliteit eigenlijk redelijk constant, ondanks dat het toch duidelijk twee verschillende reeksen zijn.

De setting en het tijdsframe zijn ook anders, anderzijds sluit het redelijk netjes aan bij de gebeurtenissen uit de eerste afleveringen en krijg je meer dan voldoende antwoorden op de openstaande vragen. Het wereldje waarin dit zich afspeelt is meer dan boeiend genoeg en ondanks dat de finale eerder langgerekt is, weet het toch te boeien.

De houdbaarheidsdatum van deze reeks is ondertussen wel bijna bereikt vrees ik. Het is toch elke keer wat minder dan de vorige keer. Nog steeds best mee geamuseerd, maar ik weet niet of ik het nog een keertje opnieuw ga kijken. Daarvoor is het misschien net wat té beperkt allemaal.