• 9.370.299 stemmen

Genre: Western / Avontuur

Geregisseerd door: Reginald Le Borg

Met onder meer: Merry Anders, Lisa Davis en Penny Edwards

Plot The Dalton Girls

"THE MADE MEN CRAWL BEFORE THEIR GUNS BY DAY...AND SNARED THEM IN THEIR LOVE TRAPS AT NIGHT!"

Nadat de gebroeders Dalton zijn gedood, komen de zusjes Dalton in moeilijkheden. Eén van hen vermoordt een begrafenisondernemer, die haar probeert aan te randen. Gebrandmerkt als moordenares, zien zij en haar zussen, geen andere keus dan in de voetsporen van hun beruchte broers en daarmee in de misdaad te stappen. Nadat zij een gokker hebben beroofd, valt één van de zussen voor zijn charmes en krijgt haar bedenkingen over het leven dat zij zijn gaan leiden.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Holly Dalton

Slidell, the undertaker

Sewell, the banker

avatar van Dogie Hogan

Dogie Hogan

Sedert okt. 2011 op DVD verkrijgbaar.

avatar van alexspyforever

alexspyforever

Ach nu dacht ik echt dat ik een western had gevonden die ik echt sterk vond, maar die laatste 5 minuten waren er teveel aan. Al bij al wel een goede western en wellicht de beste die ik heb gezien, dat zegt natuurlijk heel veel over hoe weinig ik er van ken en van heb gezien en dat het wellicht nooit een van mijn favoriete genres zal worden.

Iedereen heeft wel eens van The Dalton brothers gehoord via de geschiedenis van het wilde westen of door het lezen van Lucky Luke albums. Het zal geen verrassing zijn dat ik ze eerst had leren kennen op de tweede manier. De originele 4 Daltons die als ik me niet vergis in slechts 2 verhalen meespeelden lieten net zoals in het echt het leven na een shootout. De bekendere Daltons in de strip zijn hun neven (Joe, William, Jack en Averell) die wel degelijk fictief zijn. Deze stripfiguren zijn altijd wel een beetje mijn favoriete strip baddies geweest. Eigenlijk mag je gerust stellen dat de Dalton Girls, 4 zussen en nichtjes van de 2 Dalton broers die aan het begin van de film worden neergeknald door wetsdienaars, een soort vrouwelijke versie zijn van de neven Dalton. Gelukkig zijn de zussen helemaal niet dom en valt er niet mee te lachen of the sollen. De film kent een grimmige sfeer en zo hoort het ook. Met een speelduur van 70 minuten verliest de film geen tijd aan lange dialogen, maar hierdoor mist de film wel diepgang. Dit is uiteindelijk niet erg maar hierdoor worden er keuzes gemaakt die ik dan minder leuk vond. Zo vond ik dat er net wat teveel aandacht werd geschonken aan de (oppervlakkige) romance tussen Columbine en die gladjanus Grey. Ook het einde komt over als gehaast en is weer dat oude kwaal van de tijdgeest dat de slechteriken hun straf niet mogen ontlopen, de zogenaamde comeuppance zoals ze dat in het Engels zeggen. Jammer dat die Hays code bestond want die heeft meerdere malen goede films door een moralistisch einde (aak ook wel hypocriet want valsspeler Grey gaat vrijuit) een beetje (veel) de nek omgewrongen.

Geen idee of jij deze hebt gezien Brix, maar bij deze weet je het dat ik deze goed kon smaken ondanks het erg ontgoochelende einde.

avatar van Brix

Brix

• 19675 berichten

alexspyforever

Nee, nog niet gezien, maar staat in de wachtrij.

Lijkt mij de moeite waard.