• 9.370.399 stemmen

How Arnold Won the West (2004)

Documentaire | 80 minuten

Genre: Documentaire

Oorsprong: Frankrijk / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Alex Cooke

Met onder meer: Arnold Schwarzenegger, George W. Bush, Bill Clinton

Plot How Arnold Won the West

Een documentaire over hoe Arnold van een Terminator een Governator is geworden. De film vertelt over de campagne die Schwarzenegger hield en de belangrijke steun van de Republikeinse Partij om zijn belangrijkste tegenkandidaat uit te schakelen. Van de 135 kandidaten won Arnold in een bizar verlopen verkiezing.

avatar van starbright boy

Die George W. Bush houdt er tegenwoordig een aardige filmcarriere op na.

avatar van Zavo

Zavo

Terwijl hij toch totaal ongeloofwaardig is in z'n rol van president.

Frappant dat de helft van de titel wegvalt door verkleining van de poster.

avatar van gotti

Slechte poster dus, als zelfs de titel niet te lezen is.

Precies, een beetje distributeur denkt natuurlijk: 'shit, op het moviemeterformaat is dit niet te lezen, snel aanpassen!'

avatar van davidov

davidov

hehe Arnold zal niet blij zijn als hij hoort dat de titel niet goed te lezen is op "moeviemetah.enal"

Ach nu maar wachten tot de posts komen in de trend van: "goeie film, lijpe actie 5*"

avatar van gotti

kos schreef:

Dat ook, maar een beetje distributeur denkt als eerste aan het geld wat in het laadje komt. En hoe komt het geld in het laadje? Door het publiek. En hoe komt het publiek? Door o.a. reclame filmpjes en ook posters. Maar als je de naam van de film niet eens goed kan lezen (de poster zal heus niet overal groot afgedrukt worden) lijkt me dat niet echt handig, aangezien het toch wel handig is om de naam van de film te weten als je die in de bioscoop zien wilt.

avatar van kijkert

kijkert

Al maak je de poster zo groot als een flatgebouw, dan nog valt de helft van de titel gewoon niet op.

avatar van mrdig

mrdig

Ja wat moet je hier nu van zeggen. Amerika is de grootste supporter van democratie in de wereld, maar daar is in deze docu weinig van te merken. Verbazingwekkend om te zien hoe media de toch blijkbaar simpele geest van vele amerikanen beïnvloed. Wel een goede campagne natuurlijk, want dat werkt helaas nu eenmaal zo.

Schrijnend om te zien dat de serieuzere pers nooit de kans krijgt om gericht politieke vragen aan Arnold te stellen tijdens de verkiezingscampagne.

Het mooiste is nog de grote bustocht door de US waarbij Arnold vergezeld wordt door 200 journalisten vanuit de hele wereld, maar niemand krijgt de kans om Arnold te spreken. De pers wordt dus gewoon als campagnemiddel misbruikt. Leuk detail: De bussen dragen de titels van Arnold's films. De bustocht stopt in elke noemenswaardige plaats waar Arnold grossiert in oneliners over taxes en interest. Af en toe een term als hasta la vista baby erdoorheen maakt de menigte natuurlijk helemaal gek, die helemaal door het dolle heen filmopnames en foto's van hun superheld aan het nemen zijn.

Verder ongelofelijk om te zien wat voor idioten zich allemaal verkiesbaar stellen voor het gouverneursschap met als topppunt de pornoactrice Mary Carey (moet eigenlijk ook opgenomen worden als 'actrice' bij deze film, aangezien ze veelvuldig in beeld komt). Zij speelt uiteindelijk in de televisieshow 'Who want to be a governor'. Een quizshow waarin de 5 grootste kneuzen die zich ook verkiesbaar hebben gesteld strijden om een cheque van een aardig bedrag. Een quiz waarbij ze vragen moeten beantwoorden als 'spel Schwarzenegger eens voor ons'

3 maal raden wie uiteindelijk deze quiz wint.

Oh ja Bush maakt af en toe best een leuke grap, ben benieuwd of hij ze zelf heeft verzonnen.

ps. spoilertags vind ik niet echt nodig, maar indien gewenst wil ik het wel aanpassen.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Wil ik wel een keer zien

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Ik wil alle films met Arnie gaan bekijken en deze kan ik nu van mijn lijstje schrappen.

Het is vanaf het begin van de documantaire al wel duidelijk dat de maker niet aan Arnold zijn kant staat, hem amper mag. Vaak word er gesproken over het gebruiken van zijn populairiteit of zijn geld. Ik zelf vond het wel interessant om te zien hoe Arnie te werk ging. Ik vind hem een erg leuke kerel die een paar sterke dingen heeft bereikt in zijn leven. Er zaten er paar stukken in die ik net zo goed kon overslaan en opzich heeft de maker er al met al best een zooitje van gemaakt, maar het was leuk om Arnold bezig te zien en om hem uit eindelijk (terecht) te zien winnen.