• 9.370.338 stemmen

Huang Mian Lao Hu (1974)

Actie | 89 minuten

Genre: Actie

Alternatieve titels: Slaughter in San Francisco / Karate Cop / Yellow Faced Tiger

Oorsprong: Hongkong / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Wei Lo

Met onder meer: Chuck Norris en Sylvia Chang

Gesproken taal: Mandarijn

Plot Huang Mian Lao Hu

"Chuck Norris Explodes Across the Screen!"

De meedogenloze crimineel Chuck Slaughter (Chuck Norris) oefent ook nog eens zijn invloed uit op tal van ambtenaren. De jonge naïeve politieagent Don Wong schrikt niet van dat imago en probeert het machtige imperium van Chuck om ver te werpen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van niethie

niethie

Erg cheesy vechtfilmpje die ik destijds heb gezien omdat Norris erin meedeed, film ziet er erg goedkoop uit, het acteerwerk en verhaal zijn verschrikkelijk om over de- nasychronisatie maar niet te spreken maar ondanks alles kijkt het nog best lekker weg allemaal, al is het maar om al die onbedoeld grappige punten in de film.

avatar van Zinema

Viva VHS!

Want deze pulp gaat vast geen digitale première beleven.

Een belachelijke en discriminerende kungfu-flick van Golden Harvest, de filmmaatschappij die eigenlijk alleen echt scoorde met Bruce Lee en later Jackie Chan. En Wong mag niet in de schaduw staan van beide vechtmachines. Het moge duidelijk zijn.

Norris hield er na 'Way Of The Dragon' deze film aan over, waarin hij de badguy speelt. Hilarisch is wanneer hij tracht een meisje te versieren met zijn ontblote bovenlijf. De Chuckmeister heeft namelijk meer haar op zijn torso dan op zijn hoofd. Een rug-permanentje zou hem niet misstaan.

Als de karateka even later het meisje tracht te verkrachten, is het dieptepunt wel bereikt. Alhoewel. De film lijkt een aaneenschakeling van trieste momenten die vervolgens ook nog eens tergend slecht worden uitgevoerd. Dit geldt helaas ook voor de vechtscènes. Alleen de finale tussen Wong en Norris kent een klein beetje sjeu.

Wat nog het meest idiote aan deze film is, zijn de dubs. Alsof je een slecht nagesynchroniseerde Kungfu-flick van Lee zelf aan het bekijken bent. Ook Chuck's stem moest er aan geloven. E.e.a. draagt er wel aan bij dat de film zo slecht wordt, dat het soms vermakelijk is.

Slecht.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Ook gezien op VHS. Werkelijk vreselijk en enkel het aanzien waard om de paar momenten die de film net die aangename belachelijkheid meegeven. Bovengenoemde scène is hier inderdaad een goed voorbeeld van.

avatar van Metalfist

Metalfist

Moet zowat de slechtste rol van Norris zijn

Ik ben een tijd geleden naar aanleiding van de Expendables reeks eens aan een inhaalslag begonnen betreffende actie films. Chuck Norris heeft me altijd wel geïnteresseerd doordat ik vroeger wel wat van Walker, Texas Ranger heb gezien maar met zijn filmcarrière ben ik niet zo enorm bekend dus leek hij me een goede start om eens wat films van te verzamelen. Ik was dan ook erg benieuwd naar deze Slaughter in San Francisco doordat het toch door Wei Lo, op de credits gecrediteerd als William Lowe, is geregisseerd die ook de eerste stappen van Bruce Lee en Jackie Chan ondersteunde in de filmwereld.

Maar dat Lo eigenlijk niet zo'n goed regisseur is, was me al bij een hoop films van Jackie Chan opgevallen. De regisseur had nogal de gewoonte om zich eigenlijk bitter weinig met de regie te bemoeien en onder andere in slaap te vallen waardoor andere mensen de films afmaakten maar dat alles op de naam van Lo kwam te staan. Volgens mij is Slaughter in San Francisco jammer genoeg dan ook een authentieke Lo film want het is abominabel te noemen. Oorspronkelijk was dit bedoeld als derde samenwerking tussen Bruce Lee en Lo maar Lee was de regisseur al beu geraakt en verliet de set om Way of the Dragon te gaan filmen. Daar moet Lo notie hebben genomen van Chuck Norris en hij besloot om hem twee jaar later te vragen voor een rol in deze film. Slechte keuze van Norris als je het mij vraagt want er schort werkelijk vanalles aan de film. Om maar te beginnen met de actie die vreselijk is. Beeld je de slechte Kung Fu film in die je je kunt voorstellen en doe dat maal 2. Geen enkele slag raakt het slachtoffer en alles klinkt ook hetzelfde. Precies alsof ze één geluidje hadden voor vechten en dat keer op keer gebruiken.

Ik betwijfel dan ook niet dat de originele Chinese versie (als die bestaat?) op dit gebied toch wat beter moet zijn geweest. Zeker omdat alles hier gedubt wordt! Zelfs freakin' Chuck Norris wordt gedubt met de meest belachelijke stem. Waarom is mij een raadsel want het lijkt me dat Norris wel zijn eigen Engelse stem kon gebruiken/dubben.. Het acteerwerk is dan ook nog eens enorm houterig en het enige dat de film nog een heel klein beetje red is de eindconfrontatie tussen Norris en Wong. Sowieso wel een heerlijk slecht personage dat Norris hier speelt. Gezegend met evenveel haar op zijn lichaam als een beer is Norris een misdaadbaas die voor de rest niets meer doet dan aan sigaren lurken en een poging tot verkrachtingen ondernemen. Weet wel dat hij op zich niet al te veel in de film voorkomt doordat de aandacht op Don Wong wordt gelegd. Die doet het op zich nog niet zo erg slecht maar ja, er zijn genoeg andere punten waar de film enorm hard op faalt.

Bah, op zich kan ik een cheesy filmpje van tijd tot tijd wel waarderen maar dit is zo slecht dat het zelfs niet meer leuk is. Belachelijke dubbing, saai plot en actie die er niet uit ziet. Ben nog een beetje aan het twijfelen om hier echt geen 0,5* aan te geven maar de climax met Chuck Norris weerhoudt me er een beetje van. Mocht het iemand anders zijn geweest had het niet waar geweest.

avatar van DiDa

DiDa

Wordt in februari 2024 uitgebracht op bluray door Eureka Entertainment in de UK.