• 9.379.224 stemmen

Das Wunder von Lengede (2003)

Drama / Avontuur | 190 minuten

Genre: Drama / Avontuur

Alternatieve titel: A Light in Dark Places

Oorsprong: Duitsland

Geregisseerd door: Kaspar Heidelbach

Met onder meer: Heino Ferch, Heike Makatsch en Jan Josef Liefers

Gesproken taal: Duits

Plot Das Wunder von Lengede

24 oktober 1963: 13 mijnwerkers zitten na een ongeluk gevangen in de mijn en moeten ruim 11 dagen wachten op hun redding. Hun familieleden vrezen het ergste en terwijl hun collega's zich inspannen om het onmogelijke te doen, wordt de mediahype rond het drama steeds groter.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Franz Wolbert

Rudolf Schönfeld

Salvatore di Pietro

avatar van Dustyfan

Dustyfan

Een erg lange zit, deze film. Vooral doordat deze met gemak in de helft van de tijd uitgewerkt had kunnen worden, waardoor het resultaat vast twee keer zo goed was geweest. Uitgerekt en uitgesponnen verwordt een drama tot melodrama en melangolie. Vreselijk....

En dan ook nog die wanstaltige muziek en belichting die aan rtl-soaps doet denken. Geef mijn portie maar aan Fikkie.

avatar van FisherKing

FisherKing

Vreselijke productie van Sat1 met de meest foute muziek die ik ooit gehoord heb. Een wannabee Hollywood-dirigent, zo slecht dat ik niet eens de moeite wil nemen de naam op te nemen.

Er zit nog wel spanning in, maar dit is zo tenenkrommend geschreven op emoties, echt Vijfwerf bah!. 1.5 is nog te veel. De verschrikkelijke muziek neigt nu naar een 0.5.

Laat ik dat maar doen, want deze productie is echt tenenkrommend slecht.

Zelden iets gezien wat zoveel braakneigingen kon oproepen, en toch, af en toe, was er wel emotie. Dat was helaas niet voldoende.

avatar van stinissen

Totaal niet mee eens ik vond de film heerlijk vermaak en het kon mijn niet lang genoeg duren.

De muziek had ik ook geen problemen mee , de acteurs zijn degelijk en de locatie's zien er echt uit.

Onze oosterburen zijn ware meesters met dit soort producties.

En wat drama tot melodrama en melangolie betreft is vind ik dit juist top, maar dat is dan ook persoonlijk.

Ik kan jullie ook deze film aanraden;

Untergang der Pamir, Der

avatar van FisherKing

FisherKing

stinissen schreef:

De decors waren een complete ramp. Maar goed, misschien ben ik wel te kritisch. Ik kon er weinig authentieks in terug vinden, om over 't verhaal van de baardgroei na 7 dagen opsluiting maar te zwijgen..