• 9.372.347 stemmen

Geregisseerd door: Paolo Cavara

Met onder meer: Franco Nero, Anthony Quinn en Pamela Tiffin

Gesproken taal: Italiaans

Plot Los Amigos

"The man who hears with his eyes and speaks with his gun..."

Rond 1830 heeft Texas zijn onafhankelijkheid verwonnen van Mexico. De toekomst van de staat blijkt niet zo rooskleurig, met verschillende fracties en buitenlandse machten die proberen de macht te krijgen. President Sam Houston vraagt een van zijn agenten, de doofstomme Erastus "Deaf" Smith, om te infiltreren en een van de groeiende fracties plat te leggen. Samen met zijn vriend Johnny Ears, die niet alleen zijn oren moet zijn maar ook zijn handicap moet verhullen, proberen ze niet op te vallen bij de rebellen die net hebben gehoord dat een doofstomme spion hun kant op komt.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Johnny Ears

Mrs. Porter the Madame

Rosita McDonald

avatar van pascal83

pascal83

Vanavond om 0.15 op ARD, zonde dat deze spagetti-westerns altijd weer op een Duits kanaal moeten komen.

avatar van ipman-99

ipman-99

"Los Amigos With Franco Nero and Anthony Quinn." ... " !!!

Fantastische Western !!! Listen Amigo, Without me they'll Kill You !

Prachtig om deze 2 legendes Franco Nero en Anthony Quinn samen hier te zien schitteren.

Pamela Tiffin speelt heerlijk Susie het hoertje !

Prachtige muziek en heerlijke gedoseerde actie in deze heerlijke spaghetti western.

Franco Nero geeft gestalte aan Johnny Ears en Anthony Quinn geeft gestalte aan Erastus 'Deaf' Smith !

Wat kan ik hier zo van genieten ... !

avatar van thunderball

thunderball

Deze net zitten kijken op een Spaanse dvd met Engelse audio.

Franco Nero samen met Hollywood legende Quinn in een Spaghetti western, dat zal wel wat vuurwerk geven... nou, dat valt best tegen!

Daar Quinn een doofstomme speelt, mimet hij zich door de film, terwijl Nero de neiging heeft om dit vocale gemis op te vangen, door zelf extra te gaan schmieren, nog niet zo erg als in die uienfilm, maar hij zit er toch vaak tegen aan.

Grootste manco van de film is echter dat het ontzettend rommelig verteld wordt en dat het een halve eeuw lijkt te duren voor dat de film ietwat op gang komt.

Weinig spanning en de actie, die er dan tegen het einde in zit, wordt vrij kleurloos in beeld gebracht, bij mij vrij letterlijk omdat mijn versie wel erg flets en onscherp oogde.

Het einde vond ik ook vrij vaag en vooral heel abrupt stoppen.

Toch een beetje een gemiste kans om hier echt wat geweldigs van te maken!

Een vijfje, ofwel 2,5 ster.