• 9.370.349 stemmen

The Legend of Blood Mountain (1965)

Horror | 76 minuten

Genre: Horror

Alternatieve titels: Demon Hunter / Monster Mountain

Geregisseerd door: Massey Cramer

Met onder meer: George Ellis, Marianne Gordon en Erin Fleming

Plot The Legend of Blood Mountain

Een journalist van een plaatselijke krant vermoedt dat de golf van moorden die het stadje teisteren niet het werk is van een seriemoordenaar maar een monster.

avatar van zombie

zombie

Man, man, man wat een verschrikking...en dan heb ik het natuurlijk niet over het monster, maar deze belachelijke film.

De film wordt ingeleid door Donn Davison - wereldreiziger, redenaar en onderzoeker van paranormale verschijnselen (een soort Troy Mcclure van de Simpsons).

Hij weet ons te vertellen dat de film gebaseerd is op waar gebeurde feiten, maar dat documentaires saai zijn, dus vandaar dat deze film in het leven is geroepen.

Vervolgens doet Bestoink zijn intreden, een simpele ziel met een bolhoed en een notitieblok. Bestoink heeft een levendige fantasie en droomt ervan een Pulitzer price in de wacht te slepen met zijn tabloid journalistiek. Hij gaat op zoek naar de Bigfoot van 'Blood Mountain' en gelukkig is de plaatselijke bevolking super behulpzaam. Zo worden we terloops getrakteerd op een dialoog van tien minuten over van alles en nog wat, terwijl hij alleen maar de weg vraagt. Uiteindelijk moet je een uur lang wachten tot het monster zijn opwachting maakt. Voor het zelfde geld is het een dweil op een stok, want de beelden van het monster zijn zwaar onderbelicht (vermoedelijk door budgettaire beperkingen). Dit alles wordt afgewisseld met informatieve stukjes, getuige interviews en de kampvuur-verhalen van Donn Davison (en begeleidt door easy listening tunes).

Gelukkig duurt de film 'maar' 76 minuten en is hij alleen op VHS te 'bewonderen'.