• 9.373.940 stemmen

Geregisseerd door: Tso-chi Chang

Met onder meer: Shang-Ho Huang

Gesproken taal: Mandarijn

Plot Zui Sheng Meng Si

We volgen twee broers, waarvan één homo, hun alcoholische moeder en een gemeenschappelijke gigolo-vriend. Onder het ogenschijnlijk simpele oppervlak van banale conversaties en routines vinden emotionele erupties en implosies plaats.

avatar van starbright boy

Ik kwam er eerlijk gezegd pas tijdens de week achter dat ik al eerder een film van deze regisseur zag. Dat was het in Nederland op DVD uitgebrachte The Best of Times. Een rustig, erg Taiwanees drama (veel shots van veraf, actie buiten beeld). Niet een heel opvallende film, maar aangenaam was het wel.

Dat was dit niet. Deze film is nogal een praterige ellendestapeling waarbij het drama in hoofdletters geschreven werd. Een stel doelloze mensen die het allemaal niet meer weten en die vrij opzichtig hun ondergang tegemoet gaan. Alcohol, prostitutie, geworstel het homoseksualiteit (met nogal clichescenes), familierelaties, verwerken van een traumatisch verleden, schuld en boete. Het is vooral een doodvermoeiend geheel. Begint al in de geforceerde beginscene waarin de moeder aan haar zoon uitlegt wat de beginsituatie is. Dat komt erg geforceerd over. "Drie dagen geleden is je broer terug gekomen uit de VS" Dat soort werk. Blij dat het gedaan was.