• 9.371.106 stemmen

Geregisseerd door: David Verbeek

Met onder meer: Ian Bok, Janica Draisma en Vincent Moes

Gesproken taal: Nederlands

Plot Beat

Peter wordt een maand naar huis gestuurd, hij gaat overdreven fanatiek sporten, houdt zijn vrienden en zijn vriendin op afstand, ziet in alles de oplossing van zijn vage lichamelijke en geestelijke problemen. Hij stuit op een advertentie van een Indiase goeroe, zoekt gericht naar ervaringsdeskundigen op het internet en danst onvoorbereid zijn zorgen van zich af bij een rave. Zoekt en gij zult vinden, is niet altijd de meest effectieve methode bij de diagnose 'vage klacht'.

avatar van Quido

Quido

Is deze niet onlangs gereleased op dvd ?

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Weet niet, weet wel dat er heel veel posters van hingen bij het IFFR,(kon ik ook niet vinden) en dat hij geloof ik een tijd heeft gedraaid in het filmmuseum.(amsterdam)

avatar van gotti

De FRS heeft hem nu, zie ik. Ben toch best benieuwd.

avatar van gotti

Niet altijd even sterk, maar enkele stukken waren prachtig. Verbeek heeft talent.

avatar van robertus65

robertus65

Uiterst depressieve film, wordt nog eens versterkt door de vaak lange stille depressieve sfeerbeelden.

avatar van Mochizuki Rokuro

Mochizuki Rokuro

Is inderdaad op DVD uit, kwam m toevallig tegen en aangezien Verbeek werd geprezen om zijn Aziatische compostie-, locatie- en narratieve kwaliteiten (en ik daar wel dol op ben) gelijk meegepikt (geluk in een huur variant). Het was compleet verschrikkelijk. Het acteerwerk was het allerergst, maar de dialogen waren dan ook volkomen prut. 1.0* voor sommige locatie shots. Aangezien Verbeeks volgende project, die TV-film, me ook maar matig beviel denk ik dat ik nog even niet overtuigd ben van zijn talenten.

avatar van gotti

Ik kan je wel Shanghai Trance aanraden, zijn laatste film. Een enorme verbetering ten opzichte van Beat.

avatar van LimeLou

LimeLou

• 2048 berichten

Is het juist de bedoeling dat deze film depressief is? Het gemiddelde van deze film ziet er namelijk ook niet zo "vrolijk" uit. :/

avatar van Malick

Malick

De dialogen en het acteerwerk zijn inderdaad niet de sterkste kanten van de film. Echter door die hele laatste akte kan ik dat probleemloos vergeten. De scènes in de discotheek maar vooral die oerschreeuw aan de kant bij het water (ijs) gaan door merg en been. Het deed me wat en dat is iets wat Tsai Ming-Liang nog nooit gelukt is. Zag na Beat heel bewust Ai Qing Wan Sui / Vive l'Amour maar dat had ik beter niet kunnen doen want dat was alweer een futloze bedoeling ...