Genre: Thriller / Horror
Met onder meer: Hilde De Baerdemaeker, Geert Hunaerts en Veerle Dobbelaere
5,4 (873)
Gesproken taal: Nederlands
Plot Alias
De vriendinnen Eva en Patti zijn er toevallig getuige van hoe een vrouw uit een raam valt en te pletter stort op het voetpad. Meer zelfs, Eva heeft het gefilmd. Op weg naar het station komen ze Dieter tegen. Eva voelt zich erg tot hem aangetrokken en gaat met hem mee naar huis. De volgende dag nemen ze afscheid zonder dat er iets gebeurd is. Een paar dagen later duikt Dieter plots op. Haar vriend is niet blij met deze concurrent, maar ook Patti ruikt nu onraad. Dieter is immers geïnteresseerd in de videotape van het ongeval. Heeft hij er misschien iets mee te maken? En was de val misschien toch geen ongeluk?
Jordy
hoe vertaal ik "opgezet" in het Nederlands?
en mocht iemand een beter plaatje vinden..
Obiwannes
Ik kon van de film echt geen beter plaatje vinden (voorlopig) omdat hij pas uitkomt 4 feb.
En het tekstje is een ingekorte versie van degene die op alle filmsites in be. te lezen is. Kan zijn dat 1 of ander woord niet helemaal overeenkomt.
Jordy
dan heb je niet op dealias.be gekeken
even beter plaatje vanaf gehaald
ben toch wel iets opgezetter met dit plaatje
Obiwannes
Jawel, maar telkens ik deze foto (die er nu op staat) wou opslaan sloot mijn venster. Dus kon ik het niet opslaan...
Een bekende Belgische film is Daens. Al gezien ?
Ik heb er wel 's een stukske van gezien, maar verder nie.
Obiwannes
Ja, die laten ze meestal in 4 of 3 delen zien op de Belgische tv. Ik denk wel dat ik hem ongeveer al helemaal gezien heb.
Obiwannes
Dit is voor een Belgische film zeker een succes. Toch zeker als we het begin bekijken. Het einde is VEEL te overdreven, wat psychopaten met een mes samen in afgelegen huis. Maar het acteerwerk was wel zeer sterk en de aanloop naar het mislukte einde is zeer goed.
De film is in totaal vrij goed. En voor mij toch wel 2.5* waard. Omdat er stukjes in zaten die toch wel iets té waren.
Obiwannes
Daar heb ik nu niet onmiddelijk op gelet, maar ik heb toch zeker geen last gehad van de beelden. Ze waren toch meestal mooi...
Door welke regisseur ? Cast al (deels) bekend ? Gokje: Martin Koolhoven ?
Wolkenmeter
Ik ben ook maar eens gaan kijken, ook al vond ik de vorige film van Jan Verheyen verre van goed. Deze is alleszins veel beter, maar ik vond het verhaal was toch wel heel zwak. Wel mooi gefilmd, en ik vond ook wel dat de film heel sterk begon
KillaJah
De nederlanden zitten precies zonder inspiratie. Eerst word team spirit gefaked van allstars en nu word Alias ook al nagemaakt. Ni te doen, zijn er ni genoeg verhalen ofwa??? Toch nog 2 sterren gegeven voor de lekkere Hilde De Baerdemakers (of whatever).
MaTtIeBoY
Echt lollige film dit van onze Noorderburen!!
3,5 ster
tovenaar
Waar woon je dan?
Moviemani@
Toch wel één van de betere Belgische thrillers, al zijn er niet veel andere.
3.5 ster
mc rosss
ik zijn maar heel weinig belgische thrillers gemaakt, ik weet hoeveel maar in ieder geval is dit de beste thriller die in belgie gemaakt is.
het einde van de film was echt een cliché thriller, met slagers messen , in een verlaten afgelegen instelling. de film kwam te voorspelbaar. maar het begin zat wel goed in elkaar en de beelden waren van een hoger niveau.
hugohei
Er was sprake van een remake in Nederland, maar daar is inmiddels van afgezien, hoorde ik van de aardige producente - die me een cd met de muziek gaf, van Bo Spaenc.
Ga ik morgen naar luisteren.
saske
Nu is dat de zaak alzheimer.
Quentin
Film begon goed, leuk geacteerd, maar naar het einde werd het ZO voorspelbaar en cliché ... 2 *
braambes
Alias is bijzonder stijlvol voor nen Vlaamsche Film, de locaties waren heel erg zorgzaam uitgekozen, voor de rest was er niet veel bijzonders. Jammer dat Hilde De Baerdemaeker niet zo'n leuke actrice is, integendeel. Het verhaal is (om het eufemistisch te zeggen) met veel respect voor Amerikaanse thrillers gemaakt, vooral het einde. 3*
leverafronny
Begon idd vrij goed, maar de middenste scènes waren ZO soapachtig! Laatste was mss wel een beetje cliché maar volgens mij toch - samen met de allereerste scène - wel het beste stuk van de film.
djelle
Niet echt een slechte of oncreatieve thriller te noemen, maar zeker geen knappe hoogvlieger die altijd weet te boeien. Vond het maar erg matig. 2,5*
Verheyen zou beter eens een wansmaak-achtige horrorfilm maken ofzo. Dat zou nog wel eens leuk kunnen zijn.

Spaanse Netflix-film '100 Metros' doet het ontzettend goed: 'IJzersterk drama'

Nog niet gezien? 'Escape at Dannemora' kijk je nu gewoon op SkyShowtime