• 9.376.689 stemmen

Geregisseerd door: Jan Verheyen

Met onder meer: Hilde De Baerdemaeker, Geert Hunaerts en Veerle Dobbelaere

Gesproken taal: Nederlands

Plot Alias

De vriendinnen Eva en Patti zijn er toevallig getuige van hoe een vrouw uit een raam valt en te pletter stort op het voetpad. Meer zelfs, Eva heeft het gefilmd. Op weg naar het station komen ze Dieter tegen. Eva voelt zich erg tot hem aangetrokken en gaat met hem mee naar huis. De volgende dag nemen ze afscheid zonder dat er iets gebeurd is. Een paar dagen later duikt Dieter plots op. Haar vriend is niet blij met deze concurrent, maar ook Patti ruikt nu onraad. Dieter is immers geïnteresseerd in de videotape van het ongeval. Heeft hij er misschien iets mee te maken? En was de val misschien toch geen ongeluk?

avatar van Jordy

Jordy

hoe vertaal ik "opgezet" in het Nederlands?

en mocht iemand een beter plaatje vinden..

avatar van dttom

dttom

blij?

Obiwannes

Ik kon van de film echt geen beter plaatje vinden (voorlopig) omdat hij pas uitkomt 4 feb.

En het tekstje is een ingekorte versie van degene die op alle filmsites in be. te lezen is. Kan zijn dat 1 of ander woord niet helemaal overeenkomt.

avatar van Jordy

Jordy

dan heb je niet op dealias.be gekeken even beter plaatje vanaf gehaald

ben toch wel iets opgezetter met dit plaatje

Obiwannes

Jawel, maar telkens ik deze foto (die er nu op staat) wou opslaan sloot mijn venster. Dus kon ik het niet opslaan...

Een bekende Belgische film is Daens. Al gezien ?

Ik heb er wel 's een stukske van gezien, maar verder nie.

Obiwannes

Ja, die laten ze meestal in 4 of 3 delen zien op de Belgische tv. Ik denk wel dat ik hem ongeveer al helemaal gezien heb.

Obiwannes

Dit is voor een Belgische film zeker een succes. Toch zeker als we het begin bekijken. Het einde is VEEL te overdreven, wat psychopaten met een mes samen in afgelegen huis. Maar het acteerwerk was wel zeer sterk en de aanloop naar het mislukte einde is zeer goed.

De film is in totaal vrij goed. En voor mij toch wel 2.5* waard. Omdat er stukjes in zaten die toch wel iets té waren.

avatar van Wouter

Hoe was het camerawerk?

Obiwannes

Daar heb ik nu niet onmiddelijk op gelet, maar ik heb toch zeker geen last gehad van de beelden. Ze waren toch meestal mooi...

avatar van Jos2

Jos2

Er wordt aan een Nederlandse remake gewerkt.

Door welke regisseur ? Cast al (deels) bekend ? Gokje: Martin Koolhoven ?

avatar van Jos2

Jos2

Jan Doense.

Kennen we die ?

avatar van Wolkenmeter

Wolkenmeter

Ik ben ook maar eens gaan kijken, ook al vond ik de vorige film van Jan Verheyen verre van goed. Deze is alleszins veel beter, maar ik vond het verhaal was toch wel heel zwak. Wel mooi gefilmd, en ik vond ook wel dat de film heel sterk begon

avatar van KillaJah

KillaJah

De nederlanden zitten precies zonder inspiratie. Eerst word team spirit gefaked van allstars en nu word Alias ook al nagemaakt. Ni te doen, zijn er ni genoeg verhalen ofwa??? Toch nog 2 sterren gegeven voor de lekkere Hilde De Baerdemakers (of whatever).

MaTtIeBoY

avatar van Da Jando

Da Jando

MaTtIeBoY schreef:

3,5 ster

Ja die belgen Belgen boven zoetermeer zijn echt lollig!

MaTtIeBoY

Sorry Zuiderburen HAHAHHA!!!!!

avatar van Moviemani@

Moviemani@

Toch wel één van de betere Belgische thrillers, al zijn er niet veel andere.

3.5 ster

avatar van mc rosss

mc rosss

ik zijn maar heel weinig belgische thrillers gemaakt, ik weet hoeveel maar in ieder geval is dit de beste thriller die in belgie gemaakt is.

het einde van de film was echt een cliché thriller, met slagers messen , in een verlaten afgelegen instelling. de film kwam te voorspelbaar. maar het begin zat wel goed in elkaar en de beelden waren van een hoger niveau.

avatar van hugohei

hugohei

Er was sprake van een remake in Nederland, maar daar is inmiddels van afgezien, hoorde ik van de aardige producente - die me een cd met de muziek gaf, van Bo Spaenc.

Ga ik morgen naar luisteren.

avatar van saske

saske

mc rosss schreef:

Nu is dat de zaak alzheimer.

avatar van Bloompje

Bloompje

Ik prefeer toch de Amerikaanse serie Alias hoor.

avatar van Quentin

Quentin

Film begon goed, leuk geacteerd, maar naar het einde werd het ZO voorspelbaar en cliché ... 2 *

avatar van Quentin

Quentin

Plot is eigenlijk te redicuul voor woorden ..... 0,5 * eraf

avatar van braambes

braambes

Alias is bijzonder stijlvol voor nen Vlaamsche Film, de locaties waren heel erg zorgzaam uitgekozen, voor de rest was er niet veel bijzonders. Jammer dat Hilde De Baerdemaeker niet zo'n leuke actrice is, integendeel. Het verhaal is (om het eufemistisch te zeggen) met veel respect voor Amerikaanse thrillers gemaakt, vooral het einde. 3*

avatar van leverafronny

leverafronny

Begon idd vrij goed, maar de middenste scènes waren ZO soapachtig! Laatste was mss wel een beetje cliché maar volgens mij toch - samen met de allereerste scène - wel het beste stuk van de film.

avatar van djelle

djelle

Niet echt een slechte of oncreatieve thriller te noemen, maar zeker geen knappe hoogvlieger die altijd weet te boeien. Vond het maar erg matig. 2,5*

Verheyen zou beter eens een wansmaak-achtige horrorfilm maken ofzo. Dat zou nog wel eens leuk kunnen zijn.