• 9.369.469 stemmen

Geregisseerd door: Charles Robert Carner

Met onder meer: Dean Cain, Erika Eleniak en Eric Roberts

Gesproken taal: Engels en Frans

Plot Christmas Rush

Morgan (Dean Cain) is een geschorste politieagent in Chicago die op Kerstavond de strijd aangaat met een professionele dief, Jimmy Scalzetti. Jimmy en zijn bende hebben na sluitingstijd een chique winkelcentrum bezet en een paar medewerkers gegijzeld. Morgan komt toevallig langs om zijn vrouw op te halen en ontdekt dat Jimmy bezig is een grote kluis leeg te roven. Er ontstaat een heftige vuurstrijd in het winkelcentrum en Morgan lijkt te gaan winnen. Dan ontdekt hij dat zijn vrouw ook gegijzeld is...

Lt. Cornelius Morgan

Melanie Morgan

avatar van djelle

djelle

Wie op zoek is naar een leuke 'kerst-actiefilm' (bloed & kogels, maar toch in de kerstsfeer) is bij Christmas Rush aan het goeie adres. Een paar mensen worden gegijzeld in een winkelcentrum op kerstavond, en 1 attente flik die toevallig aanwezig was -de man wou alleen nog net voor sluitingstijd een cadeau'tje meepikken- wist zich te verschansen en probeert nu de situatie op te lossen. Resultaat: vuisten, messen en granaten rond de kerststal, slowmotion-vuurgevechten tussen sterren en slingers, stunts met levensgrote kerstbomen, creatief gebruik van het gamma aan artikelen uit het shoppingcenter en prettige oneliners aangepast aan de feestdagen.

Heel amusant dus!

Naast het feit dat de prent één dikke knipoog is naar Die Hard (zelfs het bebloed en bevuild hemd is –joepiejee- weer van de partij), zijn er nog een paar leuke verwijzingen naar andere fimpjes ook, zoals Desperado en The One. Opvallend zijn eveneens de actiescenes die erg mooi in beeld gebracht worden, en het strakke camerawerk in het algemeen (vooral het gebruik van enkele bijzondere perspectieven is zeer geslaagd). Het script is niet perfect (humor faalt soms, net iets te emotioneel een paar ogenblikken...) maar het werkt, laat ons zeggen, toch voor 70 % procent. En hey, nog maar weinig actiefilms gezien die een 'kerstfactor' zo vermakelijk weten uit te spelen (ook de setting is hier een grote plus niet te vergeten).

Dean Cain is dan weer wat minder. Er bestaan slechtere acteurs, maar als actieheld krijg ik het er warm noch koud van. Zijn tegenstander Eric Roberts heeft daarnaast een geweldige uitstraling, als 'bad guy' geloof je hem echter moeilijk. Voor de rest niet echt veel klachten. Christmas Rush kan uiteraard niet tippen aan grote voorbeeld Die Hard, maar het is zeker en vast een fijn alternatief. Charles Robert Carner (regisseur én schrijver van dit verhaaltje) heeft dat goed gedaan.

avatar van Waku

Waku

Eigenlijk heeft Djelle hierboven alles al gezegd.

Ik sluit mij hierbij aan.

Best wel vermakelijke "Die Hard "copie

Op enkele momenten na , vreselijk acteerwerk van een overvaller als een Dolph Lundren cloon ( is al triest op zich) is de film best goed te doen. Men maakt tijdens schietscenes gebruik van slow motion en dat geeft een extra effect aan de actiescenes.

Hoogstaand is het allemaal niet.

Voorspelbaar is het wel.

En toch kijkt de film wel redelijk lekker weg.

Voldoende

avatar van kloenie

kloenie

Vreselijk..Ontzettend domme Kerts/tv film.