• 9.369.469 stemmen

The Execution of Raymond Graham (1985)

Oorsprong: Canada

Geregisseerd door: Daniel Petrie

Met onder meer: Jeff Fahey, Morgan Freeman en Linda Griffiths

Plot The Execution of Raymond Graham

Een wanhopige familie en haar advocaten proberen een man in leven te houden, terwijl een andere groep hem juist ter dood wil veroordelen omdat hij een moord heeft gepleegd. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Prison Chaplain

Governor Richards

Mary Neal

avatar van Anne_Girl

Anne_Girl

Geen gekke film. Laat duidelijk het proces van een terdoodveroordeelde zien en dat liet me zeker niet koud. Alleen de hoes van de dvd was wel misleidend. Op de voorkant stond een elektrische stoel en het hoofd van Morgan Freeman. De rol die Morgan Freeman in deze film speelde was te verwaarlozen en ik heb geen elektrische stoel voorbij zien komen. Ook werd op de achterkant beschreven over een chaos, maar echte chaos was er nu ook weer niet. Ondanks dat, wel mooi het proces verfilmd.

avatar van Many

Many

Film waarin je echt meeleeft met het personage. En zoals Anne_girl net zei, had ik de film gekocht vanwege Morgan Freeman. Ook al was zijn rol klein, toch heb ik geen spijt het het kopen van deze film.

3 sterren.

Van mij mag deze film wel meer bekendheid krijgen.

avatar van jandahl

jandahl

Een film met slechte belichting, weinig goed acteerwerk, vlakke dialogen en een zwak plot. Een film die een beter lot verdiend had. Maar wat kun je verwachten van een film voor 3 Euro.....

avatar van ralfsjam

ralfsjam

ook ik kocht de fim voor 3 euro, en aan de hoes te zien dacht ik dat hij niet zo oud was (Morgan Freeman op de hoes met een vrij resente foto) maar voor een film uit 85 was hij best aardig. het eerste half uur was erg wennen. in 85 was het acteer werk en her camera werk erg anders, maar toch de emotionele stukken tussen Jeff Fahey en de rest waren raak op zn tijd. een 3.

avatar van henkula

henkula

Van de 3 euro zal de kwaliteit niet afhangen, dan zouden er veel meer films per definitie slecht zijn, gelukkig is dat niet het geval.

Maar wat er is er mis met deze film? Vooral de decors, het leek allemaal wel karton, goede akteurs maar bewogen als houten poppen. Tja het oog wil ook wat.

avatar van martlybra

martlybra

henkula schreef:

Inderdaad! Ik zat me ook continue te ergeren aan de slechte decors, schrecklich cheap allemaal... En het feit dat Morgan Freeman maar 4 minuten in beeld was weegt ook mee in mij cijfer

avatar van Quido

Quido

Een kruising tussen Vrouwenvleugel en The Bold and the Beautiful. De Bordkartonnen decors en personages komen nergens tot leven door het geforceerde spel en de clichématige dialogen.

avatar van OlafK

OlafK

Dramatisch slecht. Slim van de distributeur om een recente foto van Freeman op de hoes te zetten. Dom van mij om tot koop over te gaan.

Quido geeft aan dat het een kruising tussen Vrouwenvleugel en The Bold and the Beautiful is, maar zelfs die series komen er goed vanaf vergeleken bij deze film. Verschrikkelijk slecht decor maar een nog slechtere belichting. Het ziet eruit als een standaard home-video. Erg jammer deze film, en het bekijken niet waard!

avatar van sebas2708

sebas2708

Gewoon met een woord een klote film.

Had hem al na 10min afgezet en ik baal er ook van dat ik hem orgineel heb.

avatar van Justice4All

Justice4All

sebas2708 schreef:

ik baal er ook van dat ik hem orgineel heb.

Wees gerust, Blokker verkoop ze voor 1 euro

avatar van GinolaEHV

GinolaEHV

Waardeloze film.

Kostte maar 2 euro, maar vraag me af of de film dat waard was.

Verhaal was slecht, acteerprestaties belabberd en nergens overtuigend, dialogen niet interessant, decor lelijk...

Er zat maar één goede scène in de film, en dat was het gesprek tussen de vrouwelijke advocaat en de gouverneur.

En zoals meerderen zeggen, de dvd-hoes en tekst die erop staat is vrij misleidend (of juist verleidend). Er staat dat dit een glansrol van Morgan Freeman is... hij is totaal misschien 8 minuten in beeld geweest en heeft niks interessant gedaan of gezegd...

Eén van de slechtste films die ik heb gezien: 0,5*.

avatar van Reitsovic

Reitsovic

heel erg traag, wel vermakelijk om te kijken hoe het er aan toe gaat in het leven van een tot dood veroordeelde.

avatar van Thom1994

Thom1994

Ik dacht, leuk Morgan Freeman speelt ook mee, maar het viel me erg tegen. Erg slechte film.

avatar van hansbreda

hansbreda

Volgens de kritieken hieronder is een film alleen goed wanneer er dure decors, een hoop technische snufjes inzitten en er vooral met bergen geld gesmeten is. Dit is wat men noemt gewoon een klassieke speelfim die je in één ruk uitkijkt, mits je jezelf een beetje kan inleven. Geen poespas, gewoon gedegen acteerwerk van uitzonderlijk niveau. Deze film moet omhoog in de rankings ondanks de mening van de hotemetoten en nitwits die deze prachtfim uit de 80's degrond inboren. Daarom van mij een fikse steun in de rug. 5*****

avatar van Thom1994

Thom1994

jandahl schreef:

Nou, voor 3 euro heb je al goede top 250 films hoor

avatar van Vaig

Vaig

Wat een waardeloze film. Hele tijd het idee gehad dat ik naar een goedkope Amerikaanse comedyfilm zat te kijken (qua achtergronden, decor etc.) Acteerwerk was ook niet bepaald best.

avatar van van duijn

van duijn

acteerwerk was nog best aardig. maar niet echt door die zus. Camera beelden waren dramatisch. Oke, het is niet echt een nieuwe film meer maar de camera`s waren bij the good the bad en once upon a time in the west nog beter. voor de rest ook niet echt een boeiende film maar ook niet zo heel slecht.

avatar van KILLERBEE99

KILLERBEE99

Niet zo'n leuke film, af en toe erg saai. Maar sommige momenten zaten nog wel een beetje spanning in

avatar van Richard_Voorhees

Richard_Voorhees

Ik had eigenlijk deze film gekocht vanwege de aanwezigheid van Freeman, maar zijn rol is minimaal te noemen. De film weet helaas lang niet altijd de aandacht vast te houden. Jammer, want het concept is best interessant.