• 8.758.096 stemmen

Releasedatum: 9 januari 1997

• Claim tot 100 euro bonus bij Jacks.nl

• Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plot De Kersenpluk

In de jaren zeventig logeert de dertienjarige Jan (Finbarr Wilbrink) bij zijn opa op het Drentse platteland. Terwijl opa afscheid van het leven neemt, ontdekt Jan de liefde in de persoon van een achttienjarig meisje (Ricky Koole). Maar zij heeft andere zaken aan haar hoofd; de problemen van een volwassen vrouw.

logo tmdbimagelogo tmdbimage

avatar van robertus65

robertus65

Zelfs op een saaie zondagmiddag viel ik bijna in slaap bij deze film, die zich in Drenthe afspeelt, en ook in geheel Drents gesproken wordt. Het meest opwindende is wel dat opa sterft, want verder is de film zo saai als het Drentse landschap.

avatar van Robi

Robi

Best een redelijke film. Een jongen logeert een zomer bij zijn opa. Het verhaal is minimaal, maar toch onderhoudend genoeg. Het acteren staat ook niet echt op hoog niveau maar is verder niet storend. De gans speelt nog het best. Het meest opvallend vond ik dat voor mijn gevoel het jaar 1995 (toen de film werd opgenomen) nog niet zo heel lang geleden is, maar dat het er op film wel lang geleden uitzag. Het is natuurlijk ook wel alweer zo'n 20 jaar geleden. Hierboven lees ik dat het dus de jaren 70 moesten voorstellen. Maar dat is dan ook weer niet realistisch. De auto's waren sowieso minstens uit de jaren tachtig. Maar het verklaart dan in ieder geval wel dat het er ouder uit zag als ik in gedachte had.

avatar van Phantasm

Phantasm

Rustige film, maar het heeft wel wat. Sommige dingen kloppen inderdaad niet helemaal, zoals boven gezegd, auto 's uit de jaren tachtig ( zie geel nummerbord ), terwijl het zich in de begin jaren van zeventig afspeelt.